OBS Beukenlaan
Image default
Beauty en verzorging

Acne: dit is het en dit kun je er tegen doen

Bijna iedereen moet er op een bepaald punt in zijn leven aan geloven: acne. Hoewel bij de meeste mensen na de puberteit pukkeltjes slechts hier en daar nu en dan opduiken, houden andere mensen langer last van acne. Deze kunnen terecht bij bijvoorbeeld huidtherapie Den Den Bosch voor een grondige behandeling. Dit is acne, en dit kun je er tegen doen.

Hoe ontstaat acne?

Acne is bij iedereen anders en ontstaat bij iedereen op een andere manier. Over het algemeen is acne niets meer dan verstopte poriën die gaan ontsteken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In de puberteit ontstaat acne door een toename aan bepaalde hormonen. Sommige mensen hebben echter van zichzelf een vette huid die vrij veel talg produceert. Deze houden na de puberteit last van vervelende acne.

Wat kun je zelf thuis doen?

Probeer je acne eerst zelf thuis aan te pakken met een goede routine in je skincare. Reinig je gezicht twee keer per dag (in de ochtend en in de avond) en probeer ook een aantal keer per week te peelen. Voor sommige mensen kunnen houtskoolmaskers bijvoorbeeld echt wonderen doen. Acne kan verergerd worden door een ongezonde levensstijl. Het is niet onbekend dat veel dierlijke producten en vette voeding acne bevorderen. Probeer daarom iets meer plantaardig te eten en veel water te drinken, om verstopte poriën geen kans te geven. Tot slot doet een gezonde nachtrust ook wonderen voor je huid. probeer elke nacht acht uur te slapen.

Wat kan een professional doen?

Als je zelf niet van je acne af komt, kan je aankloppen bij een professional voor een grondige behandeling. De behandeling hangt af van jouw type acne en de oorzaak ervan. Zo kun je met de specialist vaststellen wat er moet gebeuren. Het behandelen van acne gebeurt vaak met een dieptereiniging of een peeling die eens in de zoveel tijd herhaald moet worden. Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen ook helpen tegen acne, maar dit is een laatste redmiddel, omdat het je huid erg uitdroogt. Een huidtherapeut zorgt er naast een grondige reiniging ook voor dat littekens en rode plekjes zo veel mogelijk voorkomen worden.