OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Bedrijfs animatiefilm: wat is de meerwaarde?

Vraagt u zich weleens af: wat is de meerwaarde van een bedrijfs animatiefilm? En als ik dan de meerwaarde inzie, hoe laat ik dan mijn bedrijfs animatiefilm vormgeven? En door wie? Er bestaan immers zat animatie bedrijven die dit voor u kunnen oppakken. In dit artikel leg ik u graag uit wat naar mijn idee de meerwaarde is van een bedrijfs animatiefilm, want die is er zeker, mits de inhoud van de film een duidelijke boodschap heeft.

Wanneer een bedrijfs animatiefilm laten maken?

Overweegt u een bedrijfs animatiefilm, dan is het heel belangrijk dat u eerst een plan of idee hebt voor de video. Wat is uw visie? Wat wilt u overbrengen, wat is de boodschap? Wie wilt u bereiken met de video? En waarom denkt u dat een bedrijfs animatiefilm de beste manier is om deze boodschap over te brengen? Denk hier goed over na en zorg dat u weet waar u het voor doet.

Hoe de bedrijfs animatie qua visuals ingevuld gaat worden, daar kunnen animatie bedrijven u bij helpen. Maar de boodschap en het doel achter de video moeten staan als een huis. Alleen dan kunnen animatie bedrijven vol vertrouwen uw opdracht oppakken en er iets waanzinnigs van maken.

Wanneer heeft een bedrijfsanimatie geen nut?

Als u geen duidelijke boodschap en een doel voor ogen heeft, dan heeft het weinig zin om een bedrijfsanimatiefilm te laten maken. Het zou verkeerd zijn om een bedrijfs animatiefilm door een professional te laten maken, puur alleen om een video te hebben. Dat is zonde geld en zonde van het werk van animatie bedrijven. Ze kunnen fantastische dingen voor u realiseren, maar dan moet u wel een visie en plan hebben voor de video.

Kies uw format

Denk dus gaat na over wat u wilt bereiken met de video en vooral wat de boodschap is. Het hele creatieve proces daaromheen kan ondersteunt worden door één van de vele animatie bedrijven die verschillende diensten aanbieden. Nadat uw idee concreet is, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor één van de volgende bedrijfs animaties:

  • 2D/3D animatie in combinatie met real footage
  • 360 graden video / virtual reality (VR)
  • Product visualisatie video
  • Instructievideo met uitleganimaties
  • Cartoonanimaties
  • Stopmotionanimaties
  • Project mapping

Welke vorm u ook kiest, zorg dat de basis er is. Huizen worden immers ook niet zonder sterke fundering gebouwd…;) Succes!

http://mitsi.studio/