OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe interieurstijl

Als je vindt dat je je huisstijl wel wat vernieuwing kan gebruiken en je er een andere sfeer aan wilt geven, dan kom je met raamdecoratie al heel ver. De keuze en het aanbod van raamdecoratie is enorm, er zijn verschillende soorten raamdecoratie die weer uit verschillende varianten bestaan. Bij ilumio raambekleding is alle informatie verkrijgbaar en krijg je antwoord op al je vragen. In deze blog lees je vooral over de voordelen en functies van plisségordijnen.

 

Wat zijn plisségordijnen?

Een steeds populairder type raamdecoratie zijn plisségordijnen. Ze zijn een mooie toevoeging van je interieur en bieden veel veelzijdigheid. Dupligordijnen, hoe een plissé ook wel genoemd wordt, zorgt ervoor dat je veel vrijheid en speling krijgt voor de sfeer en inrichting. Plisségordijnen bedien je doormiddel van plooien, hiermee kun je de gordijnen met gemak bedienen en bepaal je zelf je privacy en lichtinval.

Plisségordijnen zijn beschikbaar in verschillende transparanties, een verduisterende en een lichtdoorlatende.

 

Verduisterende plisségordijnen komen meestal voor in de slaapkamer. Dit omdat ze als eigenschap hebben dat ze een ruimte volledig kunnen verduisteren met de verduisterende stof. Ze houden al het licht van buiten tegen waardoor de verduisterende eigenschap ideaal is voor een goede nachtrust. Naast dat deze plisségordijnen verduisteren, hebben ze ook een isolerende en geluidswerende functie. Plisségordijnen bestaan namelijk uit een honingraatstructuur, dit creëert een extra laag stilstaande lucht wat de warmte in de zomer buiten kan houden. Hierdoor kun je in de warme zomermaanden alsnog genieten van een koele kamer.

 

In een woonkamer of op kantoor zie je vaak lichtdoorlatende plisségordijnen. Dit is de ideale combinatie tussen lichtinval en privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar wel laten deze genoeg licht door. Hierdoor heb je altijd natuurlijk lichtinval in huis zonder dat je privacy hieraan ten onder gaat. Er is een ruime keuze aan kleuren zodat er altijd een passend plisségordijn is.

 

De diversiteit van plisségordijnen

Dankzij het top down bottom up systeem van plisségordijnen kun je spelen met de stand van je gordijn. Het is hierdoor mogelijk om je plissé van boven naar beneden te bewegen waardoor je ruimte creëert aan de boven- en onderkant van je raam. Zo kun je je plisségordijn eenvoudig bedienen.

 

Heb je een draai- kiepraam, dan is dit geen probleem, ook hier kunnen plisségordijnen op gemonteerd worden. Doormiddel van een extra ondersteunende lat voorkom je dat je plisségordijn gaat klapperen. Dit geldt ook voor een schuindakraam op je zolderkamer!