OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Ga jij tropische avonturen niet uit de weg?

Een nieuw avontuur beginnen in een zeer tropische omgeving is iets wat mensen niet snel zouden durven. Wellicht dromen velen ervan, maar daadwerkelijk de stap zetten is toch wel iets wat ze niet zomaar doen. Het is ook niet zomaar een stap, maar een hele grote stap. Het is niet even een korte vakantie, maar je gaat een heel nieuw leven opbouwen. Een nieuwe omgeving met nieuwe mensen en een compleet andere cultuur dan in Nederland. Je levert dus wel iets in, maar krijgt er enorm veel voor terug. Tenminste, dat hoop je dan natuurlijk. Voordat het grijze monster van de sleur je in zijn klauwen heeft, is het zaak om dingen in je leven anders aan te pakken. Je wilt immers niet in een sleur terecht komen. Of een midlifecrisis. Het kan voor veel vreugde en energie zorgen als je dus je koffers pakt en ergens anders opnieuw begint.

Daag jezelf voortdurend uit

Dankzij de globalisering onder andere, kun je met een druk op de knop ineens een ander leven leiden. Binnen een mum van tijd kun je ontzettend veel veranderen. Werken in het buitenland (bijvoorbeeld werken op Bonaire) is iets wat lonkt. Er is vanuit het buitenland steeds vaker vraag naar Nederlandse werknemers. Er wordt gezocht naar Nederlanders die specifieke werkervaring hebben en die een tropisch avontuur zoals werken op Bonaire niet afslaan. De onderdompeling in een geheel nieuwe cultuur is iets wat mensen snel beangstigt, maar het kan juist ook voor nieuwe inzichten zorgen. Het verrijkt je leven als je andere culturen leert kennen.

Leer jezelf kennen

Jezelf leren kennen doe je niet door kort op vakantie te gaan. Het is goed om je alleen te voelen en om onafhankelijk te zijn. Je hebt niemand nodig omdat je kunt leren vertrouwen op jezelf. Daarom is het van belang om zo’n avontuur alleen aan te gaan. Alleen dan leer je jezelf kennen. Een nieuwe werkomgeving staat overigens ook heel mooi op je Curriculum Vitae. Toeristen zien alleen de mooie kanten van bestemmingen, terwijl je als inwoner echt meekrijgt hoe de vork in de steel zit.

https://healthz.eu/werken-op-bonaire-in-de-zorg/