OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Hoe stimuleer ik meer positief gedrag?

Hoeveel positief gedrag straal jij uit? Een interessante vraag om te beantwoorden. Want sta jij positief in het leven? Denk jij altijd in oplossingen of in problemen en denk jij aan doen of aan kunnen doen? Spreek je jouw positieve gedachten uit aan jouw omgeving en worden jouw familie, vrienden, partner en/of kinderen daar heel blij van?

Als je op bovenstaande vragen steeds nee antwoordde of helemaal geen antwoord wist, dan kan jouw positiviteit wel een oppepper gebruiken. Maar hoe stimuleer je meer positief gedrag? In dit artikel maak je kennis met de oplossing: positieve psychologie.

Positief denken is de sleutel naar meer floreren

Positieve psychologie gaat kort gezegd over positief denken en positief doen. Wetenschappers houden zich bezig met de vraag: ‘Hoe kunnen normale mensen hun geluk en welbevinden vergroten?’ De wetenschap van de psychologie gelooft: hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer je kunt floreren. En meer floreren betekent meer plezier, meer zelfontplooiing, meer gevoel van samenhang en een betere gezondheid.

Hoe krijg ik meer positieve gedachten?

Heb jij behoefte aan hulp op het gebied van positief leren denken? Neem dan eens een kijkje op de MooierMens.app. Op deze website vind je praktische tips en oefeningen die jouw positiviteit laat groeien.

De Mensrollen

In alle oefeningen van MooierMens.app kom je de Mensrollen tegen. Deze rollen staan voor de vormen van positief gedrag: Aardig Mens, Dapper Mens, Enthousiast Mens, Zorgvuldig Mens, Evenwichtig Mens, en Dankbaar Mens. Tijdens een online oefening kies je uit een Mensrol die je extra aandacht wilt geven. Dit is een van de manieren om meer positieve gedachten te krijgen en dus positiever te worden.

Deugden

Positief gedrag en deugden zijn met elkaar verbonden. Deugden is gedrag dat als moreel goed, positief en wenselijk wordt aanschouwd. MooierMens.app heeft zich door de deugden laten inspireren bij het uitwerken van positief gedrag. Een deugd is in hun ogen een persoonlijke kwaliteit, zoals integriteit en vriendelijkheid. Een deugd heb je niet, maar dat doe je. Dat doet me deugd is immers niet voor niets een vaak gehoorde zin.

Positief worden en blijven kan in sommige situaties best lastig zijn. Wil jij graag positiever worden? Probeer dan 7 dagen gratis de MooierMens.app. Door de module De Kennismaking ga je gauw meer positief gedrag stimuleren.

MooierMens.app Adres: Vlijtseweg 144, 7317 AK Apeldoorn Telefoon: +31 (0)55 844 36 27 Provincie: Gelderland

https://www.mooiermens.app/