OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Is dry needling in Veenendaal toepasbaar bij chronische pijn?

Heeft u last van spiergerelateerde klachten, dan kan dry needling in de buurt van Veenendaal u daarbij wellicht helpen. Dit is een relatief nieuwe behandelmethode die sinds 2007 officieel binnen de fysiotherapie erkend is. Vaak wordt de therapie verward met acupunctuur omdat ook hierbij gebruik wordt gemaakt van naalden. Echter vertonen de twee behalve dat geen enkele overeenkomst. Dry needling in regio Veenendaal is gericht op het houdings- en bewegingsapparaat en voornamelijk spierklachten. U kunt deze behandeling volgen bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark, een van de meest veelzijdige behandelcentra van de regio.

Intake

Dry needling nabij Veenendaal kan worden toegepast bij sportblessures, maar ook bij vormen van chronische pijn. Omdat een groot deel, maar niet alle spierklachten middels deze methode kunnen worden opgelost, vindt altijd eerst een intake met een van de bevoegde fysiotherapeuten plaats. Zo kunt u met uw behandelaar kennismaken en kan deze bepalen of uw klachten geschikt zijn om met behulp van naalden te behandelen. Ook worden mogelijke contra-indicaties zoals het dragen van een pacemaker en een zwangerschap bestaan.

Waardoor ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints worden gevormd door pijnlijke, verkrampte spieren. Deze kunnen op verschillende manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld een ongelukje tijdens het sporten zijn, maar ook het maken van een verkeerde beweging of een val. Ook andere zaken als een langdurig verkeerde houding of overbelasting kunnen triggerpoints veroorzaken. Tevens is het mogelijk dat psychische factoren als stress en depressie aan de basis hiervan liggen.

Overige fysiotherapeutische disciplines bij een van de grootste centra van de regio

Bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark worden niet alleen individuele behandelingen, maar ook groepsbehandelingen zoals fysiotherapie bij diabetes verzorgd. Fysiotherapie bij diabetes betreft een programma van twaalf weken waarbij u niet alleen beweegt, maar ook leefstijladviezen ontvangt. Wilt u zich inschrijven voor fysiotherapie bij diabetes of een andere groeps- of individuele behandeling? U kunt zich zowel telefonisch als online inschrijven.