OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Verlichting is maatwerk

Als het om verlichting winkel gaat, is persoonlijke advies een must. Welke lampen en hoeveel van ieder exemplaar nodig zijn, hangt van allerlei omstandigheden af. De Retail-branches verschillen onderling en dat geldt ook voor de eisen die aan de verlichting gesteld worden. Bij de slager zijn heldere lampen die natuurgetrouw licht geven essentieel. De klant wil immers zien dat het vlees vers is. In een cadeauzaak is de sfeer belangrijk en mag het licht best warm van kleur zijn. Om te bepalen wat voor jouw winkel geschikt is, kan Led Online een lichtplan maken. 

Lampen die veel toegepast worden in de detailhandel zijn led spots en led rails. De 3-fase rail bevat 3 groepen lampen die afzonderlijk aan- en uitgezet kunnen worden. Dimmen is ook mogelijk. Het is flexibele verlichting, want bij een aanpassing van de inrichting kunnen de lampen eenvoudig verschoven worden. Kantelbare inbouwsport hebben als pluspunt dat ze heel gericht licht afgeven. Je mooiste artikel zet je zo echt in the spotlight! We stipten het hierboven al aan: kleurechtheid is een punt om rekening mee te houden. In vaktermen hebben we het dan over CRI. Dit is de afkorting van Color Rendering Index en deze wordt aangegeven in RA. De schaal loopt van 0 tot 100. 

Investeren in ledlampen kan behoorlijk prijzig zijn. Tegelijkertijd weet je van te voren zeker dat het geld in een paar jaar is terugverdiend. Niet alleen doordat de energienota structureel omlaag gaat. De overheidssubsidie helpt ook mee. Over de zogenoemde EIA 2021 kan het Led Online-team je alles vertellen. Wil je echt zo zuinig mogelijk zijn? Schaf dan lichtsensoren en / of een lichtmanagementsysteem aan. De lampen gaan alleen aan als er mensen zijn en ze branden slechts op volle sterkte als dat nodig is.

Al het bovenstaande geldt zeker niet alleen voor de kleinhandel. Een en ander is evenzogoed van toepassing op werkplaats, showroom, kantoor en horeca verlichting. Meer weten? Bel 076 – 200 31 33 of stuur een mailtje naar info@ledonline.nl. De  telefoon wordt tijdens kantoortijden opgenomen. Berichten worden binnen 24 uur beantwoord.