Welke energieleverancier is het groenst en wat houdt het in?

Door te kiezen voor groene energie, kies je voor een beter milieu. Maar hoe weet je nu zeker dat het echt groene stroom is en niet vermengd is met grijze stroom? De overheid controleert via een systeem of de opgewekte energie aan de eisen van het garantie certificaat voldoet. Enkel wanneer het hieraan voldoet, mag het verkocht worden als groene stroom. Deze stroom wordt opgewekt via waterkrachtcentrales, biomassa-installaties, zonne-energie en windmolens. Op je vraag: ‘welke energieleverancier is het groenst?’ kan je het beste een kijkje nemen op de website Welke Energieleverancier. Ontdek welke energieleverancier jij het beste kunt kiezen en kom erachter hoe jij kunt bijdragen aan een schoner milieu.

Wat is groen gas?

Naast groene energie, bestaat er ook groen gas. Dit wordt op een duurzame manier opgewekt via hetzelfde netwerk als aardgas. Het aardgas wordt vermengd met groen gas en voldoet aan de eisen van Vetrogas. Zodra het aan alle eisen van het certificaat voldoet mag het ‘groen’ genoemd worden. Door te kiezen voor groen gas draag je bij aan een schoner milieu omdat de CO2 uitstoot een stuk minder is. Dat is niet alleen voor nu belangrijk, maar ook zeker voor in de toekomst. Nu jij antwoord hebt op je vraag ‘Welke energieleverancier is het groenst’ ben je zeker wel benieuwd naar de energiedeal? Kijk snel op de website van Welke Energieleverancier en ontdek de voordelen.

Hoe kies ik de energieleverancier die bij mij past?

Jij wilt bijdragen aan een schoner milieu, maar hoe doe je dat? Door de juiste energieleverancier te kiezen! Kijk op Welke Energieleverancier en vul je postcode en verbruik en krijg niet alleen antwoord op je vraag ‘Welke energieleverancier is het groenst?’, maar ook welke het goedkoopst is. Dat is nog eens een win-winsituatie. Heb je op dit moment een contract lopen bij een energieleverancier, maar wil je overstappen? Dan is het belangrijk dat je inzicht hebt in je huidige verbruik en de energiekosten weet. Tussentijds overstappen kan, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Of de risico’s worden gedekt, hangt weer af welke nieuwe leverancier je kiest.