OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Sta jij open voor nieuwe inzichten en handvaten tot verandering?

Als practitioner NLP leer je een manier van coachen waarbij de focus ligt op een effectieve communicatie. Met jezelf en de mensen om je heen. Als je beter en opener communiceert kom je erachter dat hetgeen je denkt, voelt en vervolgens doet nauw met elkaar samenhangen. NLP is ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschappers John Grinder en Richard Bandler. Ze onderzochten hoe het komt dat de ene therapeut wel succes boekt bij patiënten en de andere niet. De conclusie was dat communiceren alles te maken heeft met cybernetica, neuropsychologie en taal. Ook kwamen ze erachter dat het proces beïnvloedbaar is.

De eerste verdieping biedt het hele jaar door interessante trainingen aan op het gebied van NLP en systemisch werken. Bij systemisch werken gelden de volgende drie uitgangspunten:

  • binding;
  • volgorde;
  • geven en nemen.

We lichten ze alle drie kort toe, waarbij we het systeem familie als kader nemen. Voor de duidelijkheid: er kan ook gewerkt worden vanuit bijvoorbeeld de werkomgeving, de liefdesrelatie en de vriendenkring. Ieder van ons heeft te maken met een gevoel van binding met ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s et cetera. Er is een min of meer constante volgorde in wat en waar jouw plek is en hoe je ‘staat’ ten opzichte van anderen. In een evenwichtige familie wordt er onderling evenveel gegeven als genomen.

Het doel van systemisch werken

Nu kunnen er op één of meerdere van de drie niveaus verstoringen ontstaan. Het gevolg daarvan: nieuwe dynamieken met als uiteindelijk doel een nieuwe balans vinden. Dynamieken uiten zich bijvoorbeeld in: angst, apathie, besluiteloosheid, doelloosheid, improductiviteit, lichamelijke klachten, onrust, onzekerheid en een overmatig gevoel van verantwoordelijkheid. Het zichtbaar maken van dit soort belemmeringen en leren hoe veranderingen tot stand te brengen, dat is het doel van systemisch werken.

Wat NLP en systemisch werk in de dagelijkse praktijk voor jou kunnen betekenen, legt een van de coaches van De eerste verdieping graag aan je uit. Bel met 015 – 2 125 125 of mail naar info @ 1e-verdieping. nl voor een adviesgesprek.

https://www.1e-verdieping.nl/