OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Tips om je huis snel te verkopen

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, heb je misschien een reden om dat zo snel mogelijk gerealiseerd te willen hebben. Hoe zorg je ervoor dat potentiële kopers interesse hebben in jouw woning? Hoe meer potentiële kopers je kunt aantrekken, hoe groter je kansen om tegen een goede prijs te verkopen. Wat jouw reden om te verkopen ook mag zijn, hier zijn enkele tips om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Vind de juiste makelaar

Als je je woning snel wilt verkopen, dan is een makelaar inschakelen de eerste stap die je moet zetten. De makelaar kent de lokale markt en beschikken over de ervaring die ze nodig hebben om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. 

Houd er rekening mee dat een makelaar je zal helpen gedurende het hele proces; van het inhuren van een professionele fotograaf die eersteklas foto’s van de woning maakt tot het onderhandelen voor de allerbeste prijs.

Prijs het scherp

Een van de meest effectieve manieren om een woning snel te verkopen, is door het scherp te prijzen. Wanneer je er (te)veel voor vraagt, is de kans een stuk groter dat de woning meer tijd op de markt zal doorbrengen dan dat je wilt. Een ander nadeel is dat als de woning te duur is, je het uiteindelijk voor minder kunt verkopen omdat het zo lang duurt.

Wanneer je een huis gaat verkopen met Bagro Vastgoed zal de makelaar vergelijkbare woningen onderzoeken in jouw regio om een realistische prijs vast te stellen. Als je echt snel moet verkopen, overweeg dan om je huis een beetje lager te prijzen om interesse te wekken (en misschien zelfs een biedoorlog uit te lokken).

Ruim op en depersonaliseer het huis

Kopers moeten zichzelf in de ruimte kunnen voorstellen, maar dat kunnen ze niet als je huis een puinhoop is. Geef je huis een grondige schoonmaak van boven naar beneden, ruim alle rommel op en verberg de familiefoto’s en andere persoonlijke spullen.

Als je toch bezig bent, kan het ook verstandig zijn om het meubilair te herschikken zodat je huis er uitnodigend uitziet en kopers door je huis kunnen bewegen zonder ergens tegenaan te stoten. Berg indien nodig omvangrijke voorwerpen op. Een overvolle kamer ziet eruit als een kleine kamer en dat wil je uiteraard voorkomen.