OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Waarom en wanneer ronde eettafels?

Liever rondingen dan hoeken? Als ronde eettafels u aanspreken, begrijpen we waarom! Ze zijn tenslotte een lust voor het oog en geven de ruimte een vloeiend gevoel.

Als belangrijk meubelstuk is het van cruciaal belang welk type eettafel u kiest. Lees verder om te begrijpen of een rechthoekige of ronde eettafel het beste bij u past!

De vormfactor
Vierkante pinnen passen niet in ronde gaten. Zo zullen ook ronde eettafels niet goed staan in een rechthoekige kamer!

Dit is vooral duidelijk als de ruimte uitgesproken langwerpig is en de eiken eettafel bijzonder groot is, omdat de zijkanten van de kamer er dan ongemakkelijk smaller uitzien dan de ruimte aan de andere uiteinden.

De juiste eettafel voor uw kamer vinden is eenvoudig: stem gewoon de proporties van de tafel op de kamer af.

De beste match voor een ronde eettafel is een vierkante ruimte. Maak u geen zorgen, de ruimte hoeft geen perfecte vierkant te zijn, het moet gewoon een lengte en breedte hebben die enigszins vergelijkbaar zijn.

Deze regel van op elkaar afgestemde proporties is in feite de reden waarom rechthoekige tafels het best tot hun recht komen in een verlengde kamer.

Niet getreurd, liefhebbers van rondingen! U kunt ook kiezen voor ovale tafels of rechthoekige tafels met afgeronde hoeken.

De ruimte factor
Door zijn vorm kunnen ronde eettafels een kamer ruimtelijker laten aanvoelen, omdat hoekige hoeken aanvoelen alsof ze zijn ‘afgeschoren’.

Bovendien worden onze ogen van nature aangetrokken door ronde voorwerpen, zodat we minder op de rommel in de omgeving hoeven te letten.

Hoewel ronde eettafels compacter kunnen lijken, moet u rekening houden met de bufferruimte die nodig is om mensen en stoelen comfortabel te laten bewegen.

Een goede vuistregel: houd rekening met iets minder dan een meter extra ruimte wanneer u de totale bezette ruimte van een eettafel meet. Over het algemeen zijn ronde tafels perfect voor kleine eethoeken.

Rechthoekige tafels hebben daarentegen een flexibel voordeel. Hij kan tegen de muur worden geplaatst om ruimte te besparen of worden uitgetrokken om plaats te bieden aan een extra gast.