OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Zo vind je de beste leverancier voor jouw onderneming!

Wanneer je een eigen onderneming hebt, heb je vaak ook specifieke spullen nodig die niet overal te koop zijn, of die je graag in bulk wilt kopen. Een goede leverancier, zoals een optiek leverancier, is dan cruciaal. Je leverancier wordt immers een belangrijke zakenpartner in de onderneming. Hoe kies je een leverancier die past bij jouw onderneming? We helpen je in dit artikel op weg.

Wat verkoopt hij?

Ga op zoek naar een leverancier die veel tot alles van wat jij in je onderneming nodig hebt verkoopt. Naarmate je meer in een niche werkt wordt dat natuurlijk ingewikkelder, maar het is fijn om met niet te veel verschillende leveranciers tegelijk in zee te gaan. Dat kan administratief ontzettend ingewikkeld worden namelijk.

Wat kost het?

Kijk ook kritisch naar de prijzen van de producten. Misschien biedt een andere leverancier hetzelfde een stuk goedkoper aan. Ga niet bij verschillende leveranciers kopen om overal de goedkoopste deal te vinden. Uiteindelijk is het een stuk efficiënter in tijd om bij de relatief goedkoopste leverancier alles aan te schaffen. En tijd is natuurlijk geld!

Waar is het?

Rolletjes plakband en pennen kun je natuurlijk best bestellen, maar wanneer je dure apparatuur aan wilt schaffen, wil je het product natuurlijk graag in het echt zien en eventueel één op één wat persoonlijk advies kunnen vragen. Kies daarom bij voorkeur voor een leverancier bij jou in de buurt, zodat het niet een al te grote onderneming is om er even naartoe te rijden.

Hoe is het personeel?

Jouw leverancier wordt een belangrijk zakelijk contact in het bedrijf en een goede klik is daarom cruciaal. Wees kritisch. Is het personeel van de winkel vriendelijk? Zijn ze een beetje kundig? Zeker als je regelmatig flink dure aankopen doet is dit een belangrijk aspect. Een fijne persoonlijke klik met de aanspreekpersoon in de onderneming is in dat geval ook cruciaal. Misschien haal je daar nog eens een lekkere korting uit. Kortom: denk niet te licht over de leverancier van jouw onderneming. Het wordt een belangrijke zakenpartner en het is daarom heel belangrijk dat de verkoopwaar, de locatie, het persoonlijk contact en de prijzen helemaal naar jouw zin zijn.