OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

5 voordelen van fietsen

5 voordelen van fietsen

Nederland staat bekend als een fietsland. Volgens BOVAG zijn er meer fietsen in Nederland dan inwoners. Van de fietsen is het aantal elektrische fietsen erg aan het groeien. Hierdoor kunnen ouderen ook blijven fietsen. Het is bekend dat fietsen goed voor je is, maar wat maakt fietsen nou zo gezond? We leggen het hier aan je uit. 

 

1. Beweging maakt gelukkig

Misschien houd je wel helemaal niet van sporten, maar voor iedereen geldt wel dat er een stofje vrij komt waar je gelukkig van wordt wanneer je beweegt. Dit gebeurt dus ook wanneer je een wandeling maakt of op de fiets je boodschappen doet. Het wordt aanbevolen om elke dag een half uurtje te bewegen. De boodschappen halen op de fiets is een goede optie om aan je dagelijkse beweging te komen!

 

2. Goed voor je conditie

Wanneer je een eindje fietst, werk je aan je conditie en je spieren. Door je spieren te gebruiken, houdt je ze actief en sterk. Zeker als je ouder wordt, is het belangrijk om te blijven bewegen. Met de opkomst van de elektrische fiets kunnen veel meer mensen er weer een middag op uit. Zo kun je in het weekend bijvoorbeeld naar een terras fietsen voor een lunch met een vriend of vriendin.

 

3. Frisse lucht

De frisse lucht en de natuur doen een mens goed. Je zult al snel ervaren dat je minder gestrest bent en zelfs weer met goede ideeën kunt komen. De buitenlucht stimuleert namelijk je hersenen waardoor je weer creatiever kunt nadenken.

 

4. Bloedsomloop

Op de fiets gebruik je vooral je benen. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop in je benen goed doorstroomt. Dit kan helpen wanneer je last hebt van zware benen of koude voeten. 

 

5. Je kunt overal fietsen

Het voordeel van Nederland is dat er ontzettend veel fietspaden zijn, ook binnen de steden. Je kunt dus overal naartoe op de fiets en je kunt je fiets meestal gratis voor de deur parkeren. Hierdoor hoef je niet nog een eind te lopen vanaf de parkeerplaats.

 

Voor iedereen een fiets

Fietsen is een toegankelijke bezigheid, er zijn namelijk ook oplossingen voor mensen die niet zo makkelijk op een traditionele fiets stappen. Op www.huka.nl vind je diverse oplossingen voor mensen die moeite hebben met het fietsen op een traditionele fiets. Bovendien kun je een proefrit maken om te kijken welke fietsoplossing het beste bij je past.

 

https://www.huka.nl/