OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over noise cancelling oordopjes en koptelefoons

Zit jij eraan te denken om een noise cancelling koptelefoon of oordopjes aan te schaffen, maar ben je er nog niet helemaal uit of het jouw geld ook echt waard is? Lees dan even onderstaande blog want hierin leggen wij jou uit wat jij zoal moet weten over noise cancelling oordopjes en koptelefoons. Lees snel verder om eventuele twijfels uit de weg te ruimen.

Wat houdt noise cancelling precies in?

Noise cancelling houdt in dat omgevingsgeluiden gereduceerd of vrijwel helemaal opgeheven worden. Noise cancelling is een Engelse term dat in het Nederlands vertaald wordt als ‘ruisonderdrukking’. Hier in Nederland hebben we het dan ook over ruisonderdrukkende hoofdtelefoons of koptelefoons en oordopjes. Er moet hier wel een kanttekening bij worden geplaatst want de term is niet helemaal correct vertaald vanuit het Engels. Het gaat namelijk niet alleen om ruis maar om alle soorten geluid. Dus ook het verkeerslawaai van toetende auto’s onderweg naar het werk of luide gesprekken in de stiltecoupé van de trein.

Wanneer komt noise cancelling van pas?

Noise cancelling komt van pas in alle situaties waarin jij last hebt van en niet gestoord wilt worden door omgevingsgeluid. Het gaat dan niet alleen om de wat meer luidruchtige omgevingen zoals een lawaaiige trein bijvoorbeeld, maar ook om omgevingen als een drukke kantoortuin of een drukke winkelstraat. Een noise cancelling headset kun je in principe altijd gebruiken wanneer jij daar behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld ongestoord kunnen gamen? Overweeg dan om een noise cancelling gaming headset aan te schaffen.

Het verschil tussen actieve en passieve ruisonderdrukking

Bij het kopen van een noise cancelling headset heb je de keuze uit twee verschillende soorten ruisonderdrukking. Aan de ene kant heb je de passieve noise cancelling en aan de andere kant de actieve. Bij passieve noise cancelling worden omgevingsgeluiden onderdrukt doordat de koptelefoon of oortjes je oren hiervoor afsluiten. Hier komt dus geen speciale techniek bij kijken zoals dat bij actieve noise cancelling wel het geval is. Bij actieve noise cancelling meet een ingebouwde microfoon het omgevingsgeluid en stemt de oordopjes of koptelefoon hierop af. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

https://azerty.nl/