OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Ardenner split, de ideale bodembedekker!

Loze stukjes tuin, randen tussen schutting en terras: wat moet je er mee? Dergelijke stukjes tuin vragen om een praktische, doch trendvolle oplossing in de vorm van een mooie bodembedekker. Bodembedekkers als hout- of kokossnippers, of in de vorm van Ardenner Split (fijne grijze steentjes) die een ware tuintrend vormen. 

Welke bodembedekker is de beste keuze?

Gaat u voor de bodembedekker van uw voorkeur, of voor de ‘beste keuze’? Aan praktisch iedere bodembedekker kleven voor- en nadelen. Maar waar u ook voor kiest: vergeet niet een worteldoek aan te schaffen zodat onkruid geen kans krijgt om direct alweer door de bodembedekker heen te groeien. 

  • Houtsnippers ogen naturel en zijn eenvoudig uit te strooien na aankoop. Een nadeel echter is dat na circa een jaar tijd de houtsnippers niet meer zo fris ogen en langzaamaan vermolmd raken. Het wordt dan alweer tijd voor een nieuwe lading houtsnippers, omdat houtsnippers niet te reinigen zijn. 
  • Kokossnippers zijn vaak verkrijgbaar in trendy kleuren. Ook kokossnippers kunnen op den duur schimmelen en zijn onderhevig aan weersomstandigheden.
  • Grijze steentjes (Ardenner Split) wordt gewonnen in de Ardennen als bijkomend ‘gruis’ bij de winning van Belgisch hardsteen. Wilt u deze steentjes kopen, bestel dan een big bag, aangezien een halve kuub al ontilbaar is. Ardenner split is als één van de weinige bodembedekkers wél te reinigen en raakt niet vermolmd. 
https://www.betondingen.nl/midi-big-bag-ardenner-split-05m3.html