OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Autoverzekering

Aan de hand van deze tips ga je veilig de weg op wanneer het geijzeld heeft

 

Als het glad is buiten, is het verschrikkelijk om te rijden. Gelukkig wordt er zout gestrooid, waardoor sommige wegen beter door gaan baar zijn, maar dit is niet altijd het geval. Een autoverzekering is daarom verstandig om te hebben. Moet je de weg op wanneer het glad is? Lees deze blog dan verder, wij geven namelijk wat tips.

 

Dit zijn de 7 tips

 

1. Remmen doe je zo

Als je een noodstop moet maken is het prettig dat de remmen goed werken, en dan voornamelijk het antiblokkeersysteem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de wielen blijven draaien, waardoor je nog steeds kunt sturen. Maar het is dan wel handig om te weten hoe je dit systeem activeert; trap het rempedaal en de koppeling tegelijk in, maar ga niet pompend remmen.

 

2. Ga eerder weg van huis

Als het buiten glas is, dan is het verstandig om rustig en oplettend te rijden. Je kan immers zo uit de bocht vliegen. Ga daarom eerder weg, zodat je niet in de stres raakt en bang bent dat je te laat komt. het zou namelijk verschrikkelijk zijn als je door de haast de grip op het stuur verliest.

 

3. Zorg dat je winterbanden onder je auto hebt 

 

Als je geen winterbanden hebt, is het onmogelijk om de weg op te gaan. Met zomerbanden is namelijk zeer gevaarlijk om op de weg te rijden als het glad is. met winterbanden heb je namelijk meer grip en kun je beter remmen op een glad wegdek. Laat winterbanden dus op tijd onder je auto monteren, op deze manier ga je goed voorbereid de weg op.

 

 4. Houd voldoende afstand

Als het glad is, kan de remweg langer zijn. Hierdoor heb je meer kans om tegen de bestuurder die voor je rijdt aan de botsen. Het is daarom van belang om afstand te houden, zodat de auto meer tijd heeft om te remmen, of dat jij desnoods kan uitwijken.

 

5. Zet de auto niet op de handrem

Als je de auto wilt parkeren, doe dan niet het riedeltje wat je altijd doet. De auto op de handrem zetten. Maar zet de auto in de eerste versnelling. Op deze manier weet je zeker dat de kabel van de handrem niet vast vriest.

 

6. Blijf op de rechterweghelft rijden

Als je op een weg rijdt waar meerdere rijbanen zijn, probeer dan de meest rechtste rijbaan te pakken. Dit is namelijk het meest veiligst. Naast de rechterweghelft zit namelijk een vluchtstrook. Hier kan je dan ook veilig naar uit wijken als je weg glijdt gladheid op de weg.

 

 

 7. Houd je ogen op de weg 

Op de weg is het van levensbelang dat je goed op let, maar als het glad is dan al helemaal. Als je ver vooruit kijkt is het mogelijk om beter in te spelen op situaties. Als iemand stopt, kan je sneller stoppen, waardoor je minder snel de kans hebt om door te glijden.

 

Sluit een autoverzekering af bij InShared 

Als het glad is op de weg, is het extra fijn om een autoverzekering te hebben. Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent bij schade. Gelukkig is het bij deze partij zeer gemakkelijk, en heb je binnen een paar minuten een verzekering.

 

 

 

 

https://www.inshared.nl/