OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Een houten vloer onderhouden

Iedereen wilt natuurlijk een prachtig mooi onderhouden vloer in huis hebben liggen. Vanzelfsprekend kost dat genoeg tijd en geld, toch? Nee joh! Dat hoeft helemaal niet veel geld of tijd te kosten. Sterker nog, als je het vanaf het begin slim aanpakt heb je er nauwelijks nog omkijken naar. Die tijd kun je zelf vast veel beter besteden dat het onderhouden van een vloer! Op de bank zitten met een leuke serie bijvoorbeeld.

 

Beschadigingen voorkomen met stoelpoot doppen

Het begint allemaal bij het voorkomen van beschadigingen. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Je zou al kunnen beginnen met zorgen voor goede schoonloopmatten bij alle buitendeuren. Zo is de kans een stuk kleiner dat je deeltjes onder je schoenen over de vloer heen krast. Of nog beter, standaard de schoenen in huis uit doen. Niet alleen je voeten, maar ook je meubilair is een grote boosdoener voor beschadigingen op je geliefde vloer. Door stoelpoot doppen te monteren onder meubilair zullen geen krassen ontstaan als ermee geschoven wordt. Naast stoelen kunnen de doppen ook prima onder tafelpoten geplakt of geschroefd worden voor optimale bescherming van de vloer.

 

Let op met wat je op de vloer zet

Naast meubilair is het wel zo verstandig om goed te letten op wat je allemaal op de vloer neerzet. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om bloempotten rechtstreeks op de vloer neer te zetten. Door onder schotels te gebruiken is de kans op lekken veel kleiner. Wil je 100% zeker ervan zijn dat de bloempotten niets zullen beschadigen? Plak dan ook 3 vloerbeschermers onder de onder schotels! Waar je stoelpoot doppen wel niet allemaal voor kunt gebruiken!

 

https://stoeldopshop.nl/