OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Hoe gebarentaal leren?

Wist je dat gebarentaal leren in het Nederlands ook heel eenvoudig online mogelijk is? Op deze manier kun je in je eigen tempo de cursus volgen. En er zijn nog meer interessante weetjes.

Ieder land zijn eigen gebarentaal

Veel mensen denken dat gebarentaal universeel is, maar dat is niet waar. Ieder land heeft zijn eigen gebarentaal en je kunt zelfs dialect en verschillende grammatica onderscheiden.

Dove mensen kunnen dus niet als vanzelfsprekend communiceren met doven uit een ander land, hoewel er wel een aantal Internationale Gebaren zijn. Wil je in het Nederlands online gebarentaal leren, dan kun je een kiezen. Er is bijvoorbeeld de cursus Nederlandse Gebaren Taal en Nederlands met Gebaren. En daar is verschil in.

Nederlandse Gebaren Taal en Nederlands met Gebaren

Tijdens de cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT) leer je met handige instructievideo’s gebarentaal in het Nederlands. Iedereen kan het leren! De cursus is ook handig voor wie zijn ‘gebarengeheugen’ weer wil opfrissen. Tijdens de cursus leer je gesprekjes voeren waarbij je niet alleen zelf de gebaren maakt, maar ook die van de ander begrijpt. Vanaf de basis leer je communiceren zoals jezelf voorstellen, gebaren over verschillende onderwerpen en nog veel meer.

De cursus Nederlands met Gebaren is niet hetzelfde als bovenstaande cursus NGT. Bij Nederlands met Gebaren (NmG) wordt namelijk ook gesproken. De gebaren die je maakt ondersteunen de dingen die je zegt. Zo bereik je dus zowel horende als niet-horende mensen.

Hoe werkt NGT en NmG

Beide cursussen kun je volgen via een abonnement dat 1 jaar online toegang geeft tot de cursus. Zo kun je in je eigen tempo leren en oefenen en je rondt het geheel af met een toets. Na ontvangst van je certificaat blijft je abonnement gewoon geldig. En misschien wil je daarna nog wel een andere korte, handige themales volgen.