OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen voor sluitzegels?

Als je wilt voorkomen dat een product ongemerkt geopend wordt, dan is het raadzaam om gebruik te maken van sluitzegels. Hiermee wordt iets als het ware verzegeld, waardoor kopers de garantie hebben dat ze echt iets kopen dat ongeopend is. Dat nog helemaal nieuw is. Maar wat zijn sluitzegels nu precies en waar gebruik je ze voor?

Wat zijn sluitzegels?

In het dagelijks leven kom je regelmatig sluitzegels tegen. Vaak worden ze geplakt over de rand van deksels van potten of van flessen. Maar ook een laptop die je nieuw koopt kan hiermee verzegeld zijn. Deze zegels kunnen gemaakt zijn van papier of van kunststof. De papieren varianten kun vaak eenvoudig verbreken, de kunststof varianten niet. Daarom zijn deze laatste in veel gevallen voorzien van een perforatielijn. Als mensen het product open willen maken, kunnen ze via de perforatie het zegel verbreken. Ook de vorm van sluitzegels kan verschillen. Bij potten en flessen heeft de zegel een ronde vorm, met daaraan een soort strip, die je vanaf het deksel naar beneden plakt op de pot of fles. Voor andere producten kun je gebruik maken van een zegel dat helemaal rond is of vierkant.

Waarvoor gebruik je sluitzegels?

Er zijn veel verschillende producten waarvan je zeker wilt zijn dat ze ongeopend bij de koper terecht komen. Je kunt dan denken aan etenswaren, zoals potten jam of honing. En aan bijzondere biertjes of andere drankjes. Maar je kunt ook denken aan cosmetica, zoals een pot crème. Ook daarbij is het voor de kopen immers van groot belang om te weten dat er nog niemand anders aan het product gezeten heeft. Daarnaast wordt ook elektronica vaak vergrendeld met een zegel voordat het in de winkel komt. Zo kun je er op vertrouwen dat nog niemand op jouw nieuwe laptop gewerkt heeft en bijvoorbeeld een virus geïnstalleerd heeft.

Ongeopend en veilig

Met andere woorden: sluitzegels zijn een manier om aan consumenten duidelijk te laten zien dat het product dat zij kopen ongeopend en veilig is. Het biedt dus eigenlijk een soort garantie. Doet dit nu geen afbreuk aan jouw product? Nee, zeker niet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante kunststof zegels, die eigenlijk helemaal niet opvallen. Dit is voor elektronica vaak de beste en mooiste oplossing. En ook voor cosmetica wordt vaak voor transparante zegels gekozen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor varianten met een mooie opdruk, zodat ze bijdragen aan het uiterlijk van het gehele product. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat sluitzegels in een oogopslag laten zien dat een product ongeopend is en dus veilig gebruikt kan worden!