OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Genieten op het water in Giethoorn

Als je wilt genieten op het water dan is Giethoorn the place to be. Dit dorp in de Kop van Overijssel staat bekend om zijn waterrijke omgeving. Er zijn nauwelijks wegen in Giethoorn. Auto’s komen sowieso het dorp niet in. De enige weg die er is, is bestemd voor fietsers en voetgangers. Het overige vervoer gaat over het water. Vanwege deze bijzondere omstandigheden is Giethoorn al eeuwenlang beroemd. Jaarlijks bezoeken toeristen van over de hele wereld het veendorp. De ruim 2.000 inwoners leven dan ook voornamelijk van het toerisme. 

Varen door Giethoorn

Je kunt een boot huren in Giethoorn om rond te varen over de natuurlijk gevormde waterstromen. Onder talloze bruggen door sturend kun je het dorp vanaf het water bekijken. De boten, punters genaamd, zijn voorzien van een fluisterstille elektrische motor. Je krijgt natuurlijk instructies hoe je de boot moet besturen, maar ook als je geen ervaring hebt als eerste stuurman is het varen geen probleem. Houd je aan de regels op het water en dan wordt het voor iedereen een gezellige middag. Je kunt een boot huren voor anderhalf uur maar langer is uiteraard ook mogelijk. 

Reserveer je punter online

Voor het huren van een punter in Giethoorn kun je terecht bij de Punterwerf. Reserveren gaat heel gemakkelijk online. Je kiest de datum waarop je Giethoorn wilt bezoeken en reserveert gemakkelijk je boot. Die ligt dan voor je klaar zodra je arriveert. Zeker tijdens het hoogseizoen is het aan te raden om te reserveren. Doe je dat niet dan loop je het risico dat er geen boten meer beschikbaar zijn. Een punter biedt plaats aan 6 personen. Kom je met een groter gezelschap dan kun je uiteraard meerdere boten reserveren. Een dagje Giethoorn is ook heel geschikt als personeelsuitje of schoolreisje. Voor of na het varen kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het automuseum of aan de museumboerderij.