OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Een stevige Liguster bestellen

Je bent op zoek naar een snelgroeiende heester, dan kan je het beste de Liguster bestellen. Deze haag is een zeer snelgroeiende plant en uitermate geschikt om hiermee een haag te maken. Het speciale aan deze heester is dat deze semi-groen wordt genoemd. Dat wil zeggen dat deze struik de blaadjes blijft houden, mits er een strenge vorst op komst is. Dan vallen deze blaadjes alsnog, maar er komen dan snel weer nieuwe blaadjes voor in de plaats. 

Bij Haagplanten Heijnen zijn diverse soorten Ligusters te bestellen. Deze planten zijn winterhard en hoeven maar slechts één keer per jaar gesnoeid te worden.

Liguster Vulgare bij Haagplanten Heijnen bestellen

Veel mensen doen er alles aan om de tuin voor het voorjaar weert op orde te hebben. Vaak gaan zij naar diverse winkels om te kijken welk soort planten en struiken zij alsnog in de tuin kunnen zetten. Ook wordt er vaker de keuze gemaakt om een “levendige ”groene heg te maken in plaats van een houten of een betonnen hek. De Liguster Vulgare zal hiervoor uitermate geschikt zijn. Deze haag is stevig en kan tegen een stootje. Deze haag groeit gemiddeld 25 tot 35 cm. Tevens zorgen de blaadjes ervoor dat deze haag snel dicht is. Nieuwsgierige buren of voorbijgangers hebben geen kans om hier doorheen te kijken. Bovendien is deze plant geschikt om in elk soort bodem te plaatsen. Het leuke is dat hier bloemetjes en zwarte bessen aan groeien. Een walhalla voor de vogels. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Haagplanten Heijnen.