OBS Beukenlaan
Image default
Zorg

Up-to-date EPD software voor ergotherapie

Ergotherapie software, oefentherapie of fysiotherapie? Incura is een populair pakket! Veiligheid en gebruiksgemak, daar gaat het om bij software voor de zorg. Wat beide eigenschappen betreft, is de elektronisch patiëntendossier software van Incura een echte uitblinker.  

Veilige software

Incura is ontwikkeld binnen het Nederlandse Health Cloud Initiative in Haarlem. Dit programma voldoet voor 100% aan de Nederlandse – en dus ook aan de Europese – veiligheidsvoorschriften. Incura draait op het betrouwbare cloud-based platform Vital Health van Philips. Ieder jaar wordt het therapeuten EPD-softwarepakket gecontroleerd en gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510.

Alles-in-één-pakket

Incura is speciaal ontwikkeld voor paramedici in ons land. Het wordt volop gebruikt door oefentherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, GGZ-medewerkers en ergotherapeuten. Hét grote pluspunt is dat het zo’n compleet en flexibel programma is. Incura bevat alle toepassingen die je als zorgprofessional nodig hebt om de administratie van je praktijk op een verantwoorde, efficiënte manier te doen. Dit zijn de hoofd-tools:

–        agenda;

–        webbased zorgdossier (Elektronisch Patiënten Dossier);

–        boekhoudprogramma;

–        meetinstrumenten, screeningsformulieren en vragenlijsten;

–        facturatie via patiënt en / of verzekeraar.

Zorgprestatiemodel

De eerste versie van Incura stamt uit 1996. Het pakket van toen is eigenlijk niet meer te vergelijken met dan van nu. Er wordt namelijk continu vernieuwd en verbeterd, Hierbij staan de wensen van de klant voorop. Een recente ontwikkeling is het Zorgprestatiemodel (ZPM). Uitgangspunt van deze nieuwe bekostiging-wijze voor de GGZ en de forensische zorg is dat de prestaties van de zorgverlener bepalen welke vergoeding hij / zij kan verwachten. Bij prestatie kun je denken aan een consult of een diagnostiek behandeling. Incura heeft als een van de eerste EPD leveranciers de ZPM-facturatie geïntegreerd. Wat betekent dit in de praktijk? In 4 clicks kunnen alle nota’s naar de zorgverzekeraars en / of de patiënten gestuurd worden. Aan de facturering ligt een geavanceerd controlesysteem ten grondslag zodat retour- en foutmeldingen worden voorkomen.

Op https://www.incura.nl/incura-actueel/ vind je veel meer informatie over ZPM-factureren. Andere onderwerpen die in de artikelen aan bod komen zijn bijvoorbeeld het activeren van een nieuw gebruikersaccount, koppelingen met andere programma’s en het wijzigen van je tarieven.

https://www.incura.nl/