OBS Beukenlaan
Image default
Zorg

Last van stress? Misschien is yoga is voor jou!

Yoga in Capelle aan den IJssel kan een goede manier zijn om stress te verminderen. Veel mensen ervaren veel stress en het wordt een groeiend probleem onder de jongeren en jongvolwassenen. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de jongeren vaak al stress hebben over school- of studiezaken. Hierdoor krijgen ze last van slapeloosheid, hoofdpijn en buikpijn. Ze kunnen hierdoor school gaan verzuimen omdat ze zich opgebrand of oververmoeid voelen. Hierdoor zie je een stijgende lijn in burn-outs onder jongeren. Bij yoga denk je misschien dat het iets voor ouderen is, maar juist ook jongeren kunnen veel baat hebben bij het leren ontspannen. Kijk anders even voor een proefles bij yoga in Capelle aan den IJssel.

Wat leer je tijdens yoga in Capelle aan den IJssel?

Je leert op natuurlijke wijze te ademen waardoor jij je bewust wordt van ontspanning. Omdat je lichaam flexibeler wordt en je geest stiller zul je merken dat je gezonder en fitter wordt. Daarnaast verbetert je lichaamshouding, je botten versterken, je bloeddruk verlaagt en je bloedcirculatie en zuurstofopname verbeteren. Omdat je ook meer ontspannen bent kun je dus ook beter slapen en zal je minder last hebben van hoofdpijn.

Kan iedereen zich aanmelden?

In principe kan iedereen zich aanmelden voor yoga in Capelle aan den IJssel. Misschien denk je wel dat je hier lenig voor moet zijn, maar dat is niet het geval. Je bent een les met meditatie waarbij jij je aandacht tot jezelf richt. Daarna ga je door met de bewegingen en op het laatst sluit je weer af met meditatie. Je zult merken dat je meteen meer ontspannen bent en door meerdere lessen te volgen zal dit nog meer gebeuren. Zo merk je dat je ook in je dagelijks leven meer ontspannen bent en dat de stress verminderd.