OBS Beukenlaan
Image default
Zorg

Comfortabel gebruik maken van de badkamer

Als u slechter ter been bent, dan kan het gebruik maken van de badkamer steeds minder fijn aanvoelen. Het is glad door al het water, u loopt op blote voeten en dat zorgt er voor dat het minder veilig wordt of aanvoelt. Om u meer zekerheid in de badkamer te geven, bestaan er gelukkig meerdere hulpmiddelen. In dit blog leest u welke.

Douchestoel

Een douchestoel is een hulpmiddel om veilig op te kunnen zitten tijdens het douchen. Zo hoeft u niet een langere tijd te staan, terwijl u uzelf in balans moet houden tijdens het wassen van uw haren of voeten. U kunt dankzij de douchestoel langer zelfstandig douchen. En heeft u wel hulp, dan is het voor de verzorger ook fijner werken met een douchestoel. Een douchestoel is er in een vast exemplaar, een los exemplaar en u kunt ook een opklapbaar douchezitje gebruiken als u minder ruimte heeft.

Toiletverhoger

Naast de douche, is het toilet ook een risico in de badkamer als u slecht ter been bent. U moet namelijk door de hurken en dat vraag nogal wat van uw balans en beenkracht. Is dat achteruit gegaan, dan kan een toiletverhoger u veel comfort bieden. Een toiletverhoger is een extra wc bril als het ware, die hoger is dan een normale. U zit dan eerder en kunt weer makkelijker er van af komen. Vaak worden er bij een toiletverhoger ook handgrepen of wandbeugels geleverd, zodat u zichzelf omhoog zou kunnen trekken.

Toiletstoel

Bent u misschien bedlegerig en heeft u geen kracht meer om naar de badkamer toe te lopen als u hoge nood heeft, dan is een toiletstoel een mooie oplossing voor u. Deze stoel wordt ook wel een postoel genoemd. De toiletstoel bevat een opvangbak onder de zitting, die door uw verzorgers gemakkelijk gelijk geleegd kan worden.

ThuiszorgXL helpt u voort

Heeft u vragen over een van deze hulpmiddelen of over hoe u uw badkamer zo lang mogelijk zo comfortabel mogelijk houdt, dan staan wij graag voor u klaar. U kunt ons bereiek nop 040 236 4506 of mail naar info@thuiszorgwinkelxl.nl.

https://www.thuiszorgwinkelxl.nl/