OBS Beukenlaan
Image default
Entertainment

Schaakspellen voor op reis

Voor de fervente schaker hoeven vakanties en zakenreizen geen tijd te kosten om weg te blijven van het schaakbord. Er is een hele categorie van draagbare schaaksets die speciaal voor deze drukke mensen zijn gemaakt. Een reisschaakspel is zo ontworpen dat het gemakkelijk te vervoeren is en je gemakkelijk kan spelen wanneer je onderweg bent. Maar wat maakt een reis schaakspel nu zo handig?

De afmetingen

Een draagbaar reisschaakspel is, normaal gezien, aanzienlijk kleiner dan standaard schaakborden. Dit is om het makkelijker te kunnen gebruiken op kleine, krappe plaatsen en om het makkelijker weg te bergen in je bagage. Je zou toch geen schaakspel met officiële afmetingen in je handbagage willen passen?

Het gewicht

De beste reisschaakspellen zijn ook merkbaar lichter dan hun volwaardige tegenhangers. Dit komt deels door hun kleiner formaat, maar vaak worden de materialen bewust gekozen met een lager gewicht in het achterhoofd. Dit maakt ze makkelijker te vervoeren, zodat je het extra gewicht in je tas nauwelijks merkt.

De draagbaarheid

De grootte en het gewicht van de schaakset hebben veel te maken met de algehele draagbaarheid van het reis schaakspel, maar het zijn niet de enige factoren. Alleen omdat iets klein en licht is, betekent dit niet dat het een goede draagbare schaakset is. Je zult een manier nodig hebben om ervoor te zorgen dat de stukken op hun plaats blijven tijdens het spelen en niet in alle richtingen wegvliegen als je een kleine hobbel raakt. De meeste reisschaakspellen doen dit door gemagnetiseerde schaakstukken te gebruiken.

Een reisschaakspel kopen

Een schaakspel is misschien niet het eerste op je lijst om in te pakken voor je volgende reis, maar het kan wel een leuke afleiding zijn tijdens een lange reis. Bij Raindroptime vind je kwalitatieve schaaksets voor op reis aan een voordelige prijs. Deze lijst bevat enkele van de beste en meest goed gemaakte reisschaakspellen die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen – van opvouwbare borden die veranderen in dozen tot dikke schaakborden met interne opbergladen, en alles wat daartussen zit. Sommige zijn zelfs voorzien van innovatieve hoezen en koffers waarin zowel het bord als de stukken kunnen worden opgeborgen! Ongetwijfeld zullen we meer en meer innovatieve ontwerpen voor draagbare schaakborden de markt blijven zien overspoelen nu het schaakspel steeds populairder wordt.

Genieten op je reis

Elk van de reisschaakspellen op deze lijst zal je en je reisgenoten jaren spannende schaakspellen opleveren. Wanneer je eindelijk hebt geïnvesteerd in een degelijk schaakspel voor op reis, zal je je afvragen hoe je al die tijd zonder op reis hebt kunnen gaan. Met een draagbaar schaakspel hoef je nooit meer een saaie vlucht, roadtrip of treinreis te maken.

https://www.raindroptime.com