OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Hoe Therapie Helpt En Niet De Liefde Hindert

Iedereen wilt het sprookjesverhaal in de liefde. We willen allemaal de prins of prinses vinden die perfect voor ons is. Dus wijden we onze levens aan het vinden van een goede relatie. Maar we denken vaak niet na over wat het inhoudt om zo een relatie te ontwikkelen of te onderhouden.

Het wordt de zoektocht van een leven. Het maakt niet uit hoe oud we worden of de ervaringen die we opdoen, alle relaties hebben uitdagingen waar we op moeten letten. Om er voor te zorgen dat we deze uitdagingen met succes tegemoet gaan moeten er vaardigheden ontwikkeld worden. De relatie die je met een intieme partner hebt is misschien wel de belangrijkste relatie die je zult hebben.

Deze relatie is vaak de primaire bron van hoe gelukkig je bent over het algemeen. Gezonde relaties zijn vol liefde en zorg. Ze bevatten wederzijds respect en effectieve communicatie met elkaar. Maar er kunnen problemen optreden in relaties. Het grootste dilemma is altijd hoe je met problemen omgaat die in relaties ontstaan kunnen. Hier kan relatietherapie helpen om de band te versterken.

De therapeut geeft je geen antwoorden op de kwesties binnen je relatie. De therapeut zal je assisteren in het beslissingsproces. Een therapeut is geen adviseur, die je een vast besluit of antwoord geeft op je problemen en vragen. Een therapeut gelooft dat je robuust en sterk bent, en dat je compleet in staat bent om voor jezelf te zorgen, maar dat je op dit moment er moeilijkheden mee hebt.

Therapie zal je helpen met nieuwe perspectieven of een nieuwe aanpak voor een situatie. Therapie helpt mensen met de meest innovatieve aanpakken om je te assisteren terwijl je met levenskwesties omgaat in de meest effectieve manieren mogelijk. Therapie geeft een koppel een veilige omgeving om gevoelens, behoeftes en angsten te uiten. Conflicten worden makkelijker opgelost wanneer belemmeringen verwijderd worden. Communicatie problemen worden opgelost en jullie beiden worden meer ontspannen met het uiten van gevoelens en gedachten.

Een paar dingen die je kunt leren van therapie als een individu of een koppel zijn:
· Het creëren en onderhouden van gezonde, liefdevolle relaties
·De noodzakelijke behoeftes van een relatie begrijpen
·Het kennen van de belemmeringen van toewijding
·Effectief discussiëren over relatie kwesties
·Betere vaardigheden om conflicten op te lossen
·Meer romantiek en intimiteit
·Verbetering van de relatie
·Manieren om je relatie speels en opwindend te houden

Mocht je geïnteresseerd zijn in therapie voor individuen of koppels, bezoek dan ons website om de juiste therapeut die bij je past te vinden!

De Psycholoog – Relatietherapeut Haarlem

https://www.depsycholoog.nl/haarlem/