OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Huur het StimaWELL EMS-apparaat en je kan thuis optimaal je spieren trainen

Wil jij weten wat sporten met EMS precies inhoudt? We geven hierover een korte toelichting in dit artikel.

Sporten met EMS, of elektrische spierstimulatie, is hedendaags een populaire manier van sporten. Er zitten dan ook veel voordelen aan EMS sport. Sporten met EMS kan je gewoon thuis doen. Voor het beste resultaat moet je 2x per week trainen. Een training heeft een duur van 20 minuten. Ben jij weinig gemotiveerd om de deur uit te gaan om te gaan sporten of heb je een erg druk leven en zit je daardoor niet al te ruim in je tijd? Dan is EMS de perfecte uitkomst voor jou!

Impulsen via het EMS apparaat in plaats van via de hersenen

Onze spieren bewegen doordat onze hersenen kleine elektrische impulsen via de zenuwen afgeven aan de spieren. EMS doet hetzelfde, alleen komen deze elektrische impulsen nu niet via de hersenen bij onze spieren maar via het externe EMS apparaat. Het EMS apparaat geeft de elektrische impulsen af en stuurt deze naar het aan het apparaat verbonden stimulatiepak. Dit stimulatiepak bevat 12 elektrodeparen die verdeelt zijn over het gehele pak. De elektrodeparen zijn zo ingedeeld dat ze de juiste spiergroepen weten te stimuleren.

Tijdens de training draag je dus een speciaal pak. Speciaal voor de arm- en beenspieren draag je ook nog bandelektroden. De elektrische impulsen zijn niet pijnlijk en geven geen vervelend gevoel. Ze geven het gevoel van een lichte tinteling of prikkeling.  

Is sporten met EMS gevaarlijk?

Nee, sporten met EMS is in principe niet gevaarlijk. Wij zijn bij StimaWELL al ruim 30 jaar expert op het gebied van EMS. We weten dan ook binnen het trainen met elektriciteit waar we precies op moeten letten. Om overbelasting te voorkomen passen onze goed opgeleide trainers het trainingsprogramma per persoon aan. Hierbij wordt gelet op het fitnessniveau. Het EMS trainer apparaat van StimaWELL is uitgerust met een afstandsbediening, waardoor jij eenvoudig op elk gewenst moment (dus ook tijdens een trainingssessie) de intensiteit van de elektrische impulsen kunt regelen.

Uiteraard ontvang je, voordat je aan de slag gaat met EMS sport, een uitgebreide uitleg van onze training-instructeurs.

https://www.stimawell.com/nl-nl