OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kinderdagverblijf in Rotterdam?

Kinderdagverblijf Rotterdam

De kinderdagverblijf is de meest gekozen vorm van kinderopvang. Er is dan ook steeds meer vraag naar in Rotterdam. Dit kan voorkomen in twee verschillende vormen. Er zijn horizontale groepen. Dit zijn kinderen van dezelfde leeftijd. Er zijn dan ook verticale groepen. Dat zijn dan groepen met kinderen van verschillende leeftijden. Een groep bestaat in de meeste gevallen uit ongeveer 16 kinderen. Dit hangt ook wel af van de kinderopvang en van de begeleiders. Een kinderopvang is een goede keuze als u wilt dat uw kind ontwikkelt en dat uw kind socialer wordt. Daarnaast is het ook fijn voor een huishouden met tweeverdieners om uw kind ergens veilig achter te laten. 

Kosten kinderdagverblijf

De kosten van een kinderdagverblijf in Rotterdam kunnen enorm verschillen. Er is wel een gemiddelde prijs. In 2019 was dat €8,02 per uur. Dit is wel maar een indicatie en geen officieel getal. Het is wel aanbevolen om niet altijd voor de goedkoopste te gaan. Kijk altijd goed wat je precies voor je geld krijgt. Is de voeding en luiers inbegrepen bij de kosten? Wat zijn hun openingstijden? Is het personeel wel geschoold? Hoe schoon is het? Dit zijn een aantal dingen waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze. Ruime openingstijden zijn voor veel ouders een must. Dit omdat ze vaak naar werk gaan en anders moeten haasten na werk. Ook kan het voor extra kosten zorgen. 

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de kosten voor kinderopvang dagverblijf wel meevallen. Op moment dat je aan het werk bent kun je hiervan stuk meer geld verdient dan dat je op je kinderen passen bent. Daarnaast kun je ook regelmatig nog een vergoeding krijgen. Verhaaltjes niet van Costa Rica naar kinderdagverblijf te brengen. Heb ik nou dat er ook voordelen is er nog lang profijt van hebben.