OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

Hoe komt de kinderopvang ten goede aan kinderen?

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science, hebben kinderen die voor hun derde jaar naar de kinderopvang of kinderdagverblijf Rotterdam de groene tuin gaan, meer kans op betere cognitieve vaardigheden en zelfbeheersing als tieners. Met andere woorden, kinderopvang kan goed zijn voor de hersenen van uw kind. Het is ook een geweldige plek om uw kinderen mee te nemen om te leren, te spelen en andere kinderen te leren kennen. Het is een verzorgende omgeving waar ze de basisprincipes van socialisatie kunnen leren. Laten we eens kijken hoe de kinderopvang uw kinderen ten goede komt.

Lichamelijke ontwikkeling en emotionele ontwikkeling

De kinderopvang geeft kinderen de kans om hun fysieke mogelijkheden te ontdekken. Ze spelen met andere kinderen, klimmen op klimrekjes en doen mee aan groepsactiviteiten zoals danslessen of sportteams. Deze activiteiten helpen kinderen coördinatie en fysieke kracht te ontwikkelen. Ook bouwen kinderen die tijd doorbrengen in de kinderopvang een relatie op met andere kinderen van hun leeftijd. Dit helpt hen sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals delen. Hoe meer kinderen met anderen omgaan, hoe beter ze later, als ze volwassen zijn, met hun leeftijdsgenoten kunnen omgaan.

Een Probleemoplossend vermogen

Kinderopvang is een geweldige manier voor kinderen om te leren problemen op te lossen en beslissingen te nemen. Kinderen die naar de kinderopvang gaan, hebben volgens een nieuwe studie meer kans op een hoger IQ en beter in het oplossen van problemen. Het vermogen om problemen op te lossen is een belangrijke vaardigheid die kinderen moeten hebben als ze opgroeien. Probleemoplossende vaardigheden omvatten het kunnen identificeren van problemen, het verzamelen van informatie, het ontwikkelen van strategieën en het evalueren van oplossingen. Kinderen ontwikkelen deze vaardigheden wanneer ze levensechte situaties krijgen aangeboden waarin ze hun beschikbare middelen moeten gebruiken om hun doelen te bereiken. Deze situaties uit het echte leven kunnen ontstaan ​​door het spelen van spelletjes of het bouwen van blokken met andere kinderen in een kinderdagverblijf. Wanneer kinderen dit soort kansen krijgen, zullen ze hun eigen unieke oplossingen ontwikkelen. Deze oplossingen zullen gebaseerd zijn op wat ze in hun dagelijks leven ervaren.

Ontwikkeling van intellectuele vaardigheden

De kinderopvang stelt kinderen bloot aan nieuwe ervaringen, prikkels en activiteiten die hen kunnen helpen hun geest te ontwikkelen. U wilt uw kind niet de kans ontzeggen om te leren en zijn intellectuele vaardigheden te ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat u ze inschrijft bij een kinderdagverblijf.