OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Welke loungeset past het beste in jouw tuin?

Een nieuwe loungeset voor je achtertuin, hoe kies je die uit? Er zijn veel opties en elke soort loungeset heeft weer andere functies. Voordat je op jacht gaat naar de tuin loungeset van je dromen, is het goed om te kijken wat je wensen zijn. Zo elimineer je een goot deel van de keuzes en kun je beter kiezen welke loungeset het beste bij je past. Lees dus snel verder voor een aantal tips voor het kiezen van jouw nieuwe tuin loungeset.

 

Verschillende soorten

Een loungeset bestaat meestal uit een tafel en daarbij behorende stoelen of banken. Allereerst kijk je naar waar je de loungeset neer gaat zetten. Hoeveel veel ruimte heb je en eet je vaak buiten? Als je vaak buiten eet, wil je waarschijnlijk ook dat je een goede eethoek hebt. In een grote tuin kun je zowel een eethoek als een hoek om te relaxen maken. 

 

Heb je een kleinere tuin en wil je ook de mogelijkheid hebben om aan tafel te kunnen eten? Dan is een lounge dining set waar je naar zoekt. De tafel in een lounge dining set is hoger dan die van een gewone loungeset. Met deze loungeset kun je heerlijk zitten en loungen, maar heb je ook de mogelijkheid om in een actievere zit te zitten en te eten. Bovendien is een lounge dining set ook uiterst geschikt voor je thuiswerkdagen!

 

Wil je een lagere lounge hoek? Dan kun je kiezen voor een loungebank of losse lounge stoelen. Een loungebank heb je in verschillende vormen en maten. Een hoek loungeset zie je tegenwoordig vaak terug in achtertuinen. Hierbij heb je een hoekbank met een ruim aantal zitplaatsen. Je kunt ook voor een twee- of driepersoons rechte bank kiezen en deze combineren met een of twee losse lounge stoelen. 

 

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je loungebank zelf samen te stellen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende bankelementen en tafels om tot jouw ideale lounge hoek te komen. Zo kun je zelfs in een kleine tuin een geschikte lounge hoek maken of toch voor een eettafel met een kleine lounge hoek combineren.

 

Materialen vergelijken

Tegenwoordig zie je vooral tuinmeubelen van aluminium, wicker en hout. Tuinmeubelen van aluminium zijn licht van gewicht, makkelijk te onderhouden en roest het niet. Wicker heeft een natuurlijke uitstraling en kan goed tegen een stootje. Daarnaast is wicker ook makkelijk te onderhouden. Houten meubelen hebben de meest mooie natuurlijke uitstraling en zijn erg stevig. Bovendien gaat een houten loungeset lang mee als je deze goed onderhoudt.

 

Kussens en comfort

Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk dat je heerlijk kunt zitten op je loungeset. Heeft hierbij een hoge of lage rugleuning jouw voorkeur? Daarnaast kun je letten op de dikte van de kussens en kun je hier zelf ook nog kussentjes aan toevoegen. Deze kussens maken de loungeset nog comfortabeler en gezelliger. Er zijn veel verschillende soorten die ook goed tegen het weer kunnen. Echter, is het nog altijd aan te raden om ze binnen te leggen wanneer het regent of het winter is. Zo blijven de kussens het langst mooi.

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/