OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Kleine manieren om duurzamer te leven

Duurzaamheid is iets wat erg wordt gepromoot en dat heeft ook een goede reden. De grondstoffen raken op en als we willen dat onze kleinkinderen nog een toekomst hebben zullen we nu iets moeten veranderen. Helaas betekent dat en de situatie in de wereld dat op dit moment de energierekening hoger is dan ooit en we op dit moment zelfs zuinig om moeten gaan met ons water.

Toch hoef je niet je hele levensstijl om te gooien voor een duurzamer leven, er zijn genoeg kleine (en grote) dingen die je kunt doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Isoleer je huis

Een goede manier om duurzamer te leven is door niets te veel te verbruiken. Je huis isoleren is daarom belangrijk en ook heel goed voor je portemonnee. Het is belangrijk dat het dak en de ramen goed isoleren, daarnaast kunnen de buiten en binnen muren ook geïsoleerd worden.

Kies voor herbruikbaar

Door te kiezen voor herbruikbare alternatieve in plaats van producten wat we maar één keer kunnen gebruiken kunnen we ons afval verminderen en ook een heleboel grondstoffen die in de productie van dat product zijn gaan zitten. Zo kun je keukenrol inwisselen voor vaatdoekjes, papieren zakdoekjes omwisselen voor de ouderwetse stoffen en zakjes bij het groente en fruit vanuit thuis meenemen.

Neem zonnepanelen

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Ten eerste produceer jij je eigen duurzame energie en ben je minder afhankelijk. Ten tweede kun je geld verdienen met het verkopen van opgewekte stroom aan het net en ten derde zal het je energierekening laten verdwijnen.

Daarnaast kun je, als je voldoende panelen neemt ook een airco nemen om de woning te verwarmen en een elektrische boiler, zo kun je geheel van het gas af en gedag zeggen tegen die absurde gasrekening.

Een warmtepomp

Een andere manier om gedag te zeggen tegen je gasrekening en de schade die het doet aan de wereld, is door een warmtepomp te nemen. Een warmtepomp zal de functie van je CV ketel overnemen en je woning verwarmen doormiddel van warmte uit de lucht.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp