OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijke dienstverlening

Investeren in een gietvloer

Inflatie, je hoort het overal om je heen. Alles wordt duurder, de boodschappen, onze energierekening, auto rijden, de huisprijzen en ga zo nog maar even door. De inflatie was afgelopen maanden gemiddeld zo’n 10% wat inhoudt dat je met 100 euro 10% minder kan kopen dan een jaar geleden. Voor mensen die veel geld op hun spaarrekening hebben staan en daar niets mee doen is dit niet positief. Je geld wordt namelijk elke maand minder waard als je het niet investeert. Hoe langer je wacht met de verbouwing van je badkamer, hoe duurder het dus wordt. De Nederlandse overheid probeert de bevolking ook aan te sturen om meer te kopen om de economie te stimuleren.

Investeren in je huis

Heb je bepaalde dingen die je in je huis wilt veranderen? Een keuken die je altijd al hebt willen hebben, een nieuwe badkamer, een uitbouw of bijvoorbeeld die ene gietvloer die je al heel lang wilt laten leggen maar waarvan je het elke keer uitstelt? Nu is het volgens ons de tijd om door te zetten en je droom te laten realiseren. Zoals we al zeiden: hoe langer je wacht, hoe langer je badkamer of gietvloer gaat worden.

Waar moet je op letten bij het leggen van een gietvloer?

Als je besloten hebt dat je een gietvloer wilt, kan je twee dingen doen. 1) Zelf je gietvloer leggen of 2) het door een professioneel bedrijf laten doen. Wij adviseren om je vloer altijd door een specialist te laten leggen (tenzij het simpel laminaat is). Het leggen van een gietvloer is heel specialistisch werk wat makkelijk fout kan gaan als je het niet goed doet. Ok, we gaan er dus vanuit dat je kiest om het te laten doen door een specialist.

Waar moet je vervolgens op letten?

1)      Wat voor vloer wil je? De basis van je zoektocht. Wij adviseren om een neutrale vloer te kiezen, bijvoorbeeld een grijze, zwarte of bruine vloer. Het kan zijn dat je wilt kiezen voor een feloranje vloer, maar ben ervan bewust dat je smaak met de jaren veranderd en het zo kan zijn dat je de felle kleuren beu wordt. Met een neutrale vloer kan je altijd nog creatief worden met de kleuren van de meubels.

2)      Wat voor bedrijf kies je? Er zijn een aantal grote bedrijven die jouw gietvloer kunnen leggen, en een heleboel kleine bedrijven die beweren dat ze het kunnen. Kies altijd voor een gerenommeerd bedrijf dat een zichtbaar portfolio heeft en bewezen reviews kan tonen. Als je namelijk kiest voor een klein onbekend bedrijf, kan het zomaar zijn dat je in de problemen komt met de garantie van je gietvloer.