OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor de perfecte inrichting van het kantoor

5 tips voor de perfecte inrichting van het kantoor

Het inrichten van kantoren kan een grote klus zijn en je moet er ontzettend veel geduld voor hebben. Je wilt een ruimte creëren wat uniek is, maar wat ook voor een fijne werkomgeving zorgt. Hieronder hebben we 5 tips voor het inrichten van een kantoor om een mooie en efficiënte werkplek te maken!

 

  1. Maak gebruik van daglicht

Wil je kleinere kantoren in het pand maken? Door glazen wanden te plaatsen om deze kleinere ruimtes te creëren blijft het pand nog steeds ontzettend groot ogen. Het glas laat al het licht door, wat ervoor zorgt dat er ontzettend veel natuurlijk licht in het pand is waardoor niemand niet snel het gevoel zal hebben dat zij ‘opgesloten’ zitten tussen 4 betonnen muren. Dit zal voor een fijne werkomgeving zorgen, waardoor je blije en actieve werknemers zult hebben.  

 

  1. Maak het kantoor comfortabel

Een fijne werkruimte verhoogt de productiviteit en de sfeer binnen het bedrijf. Geef de medewerkers een fijne, comfortabele werkplek door bijvoorbeeld gebruik te maken van ergonomische stoelen en bureaus. Ook is het belangrijk dat de temperatuur in het kantoor aangenaam is. Je wilt niet dat het te koud of warm is, dit zal voor afleiding zorgen. Door de temperatuur op 22 graden te zetten, is het zowel in de winter niet te koud en in de zomer niet te warm. Perfect om lekker aan de slag te gaan dus! 

 

  1. Maak gebruik van ruwe elementen

Betrek de natuur in de inrichting het kantoor. Dit ruwe materiaal zal een natuurlijk gevoel geven in een drukke werkomgeving, wat voor een rustige werksfeer zal zorgen voor jouw medewerkers. Daarnaast zorgt het voor een moderne en rustige uitstraling. Kies er bijvoorbeeld voor om ruwe houten elementen te verwerken in de inrichting van het kantoor. Dit kunnen planken van onbewerkt hout plaatsen waar mappen opgeborgen kunnen worden. Je kan ook grote houten tafels plaatsen om werkplekken voor jouw medewerkers te maken om een gezellige werkruimte te creëren. 

 

  1. Opbergruimtes en kasten

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Een opgeruimde, nette werkplek geeft veel rust, waardoor de werkprestatie optimaal zal zijn. Alle belangrijke documenten moeten natuurlijk ook op een veilige en correcte manier worden bewaard. Zorg ervoor dat er genoeg kast- en opbergruimtes zijn om alle documenten goed te bewaren. 

 

  1. Kwaliteit boven alles

Een efficiënte kantoorinrichting heeft niet alleen te maken met een goede indeling van de aanwezige ruimtes. Duurzaamheid speelt ook een rol. Je wilt het meubilair bijvoorbeeld niet in een korte tijd moeten vervangen vanwege de slechte kwaliteit. Kijk dus goed van tevoren dat je meubels van een hoogwaardige kwaliteit zijn.  

Heb je na deze tips nog niet het gevoel dat je voldoende bent geïnformeerd? Bij Kato kun je terecht voor allerlei vragen over het inrichten van kantoren!

 

https://katoprojecten.nl/