OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn uw opties voor dakbedekking voor een plat dak!

Dit zijn uw opties voor dakbedekking voor een plat dak!

Als uw huidige dakbedekking op het platte dak van uw aanbouw of schuurtje zijn langste tijd heeft gehad, is het belangrijk om deze tijdig te vervangen door nieuwe dakbedekking. Om u verder te informeren over de verschillende opties, hebben wij een overzicht gemaakt waarin de verschillen op een rijtje staan. Dit op het gebied van materiaaleigenschappen, onderhoud en plaatsing. Wij beseffen dat het renoveren van uw dakbedekking een grote investering is. Maar de functie van uw dakbedekking is ook belangrijk. In deze blog leest u de verschillende opties voor uw platte dak

 

1. bitumen dak: bitumen is een vloeistof op basis van aardolie. Bitumen wordt al vele jaren gebruikt als dakbedekking voor platte daken. Met een brander wordt de onderkant van het bitumen verhit, zodat het smelt op het dak. Bitumen daken hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

 

Onderhoud: twee keer per jaar algen en mos verwijderen (door te vegen) houdt het dak strak en verlengt de levensduur van uw bitumen dakbedekking.

 

2. PVC: een dakbedekking gemaakt van kunststof. PVC dakbedekking wordt met lijm aangebracht en vervolgens op het dak gelijmd. Deze kunststof is vooral bekend om zijn vele kleurmogelijkheden. Het wordt met lijm op een plat dak aangebracht en vervolgens gedurende 45 minuten aangedrukt. PVC dakbedekkingen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Onderhoud: ongeveer twee keer per jaar het vuil verwijderen om lekken en verkleuring te voorkomen.

De belangrijkste kenmerken van PVC dakbedekking: het is waterdicht, verkrijgbaar in vele kleuren, en de witte versie is zonwerend.

 

3. EPDM: EPDM dakbedekking is gemaakt van rubber. EPDM kan vooraf op maat worden gemaakt. De EPDM wordt verlijmd met een speciale kunststof lijm. Deze dakbedekking voor platte daken wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen. Waaronder een verwachte levensduur van 40 jaar.

Onderhoud: regelmatig het gebladerte verwijderen om de levensduur te verlengen.

De belangrijkste kenmerken van EPDM daken zijn: Waterdichtheid, weinig onderhoud en goed bestand tegen temperatuurschommelingen.

 

https://www.epdm-tigt.nl/