OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gietvloeren in Tilburg

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Nederlandse arbeidsmarkt het erg druk heeft en dat het veel moeite kost om echte ambachtslieden te vinden. Steeds meer mensen kiezen voor een theoretische opleiding waardoor er een tekort is aan praktisch personeel. Dit zie je terug in vrijwel elke praktische branche: schilders, meubelmakers, loodgieters, slotenmakers en ook vloerenleggers! We spraken recentelijk met eigenaar Kevin Kleijn van Kleijn Coatings – specialist in gietvloeren. “Ja, we hebben het enorm druk haha! Het is moeilijk om aan kwalitatief personeel te komen en dat zie je overal. Het leggen van een gietvloer is niet zomaar iets wat iedereen snel kan leren dus het kost ook tijd om personeel goed op te leiden. Je ziet dat er door de drukte kleine partijen ontstaan die ‘wel even snel een gietvloer komen leggen’ maar dit raden wij altijd af. Wij adviseren dan liever íets langer te wachten en geen gedonder achteraf te krijgen op het gebied van garantie en dat soort zaken.”

 

Waar moet je op letten bij een gietvloer?

De belangrijkste tip die Kevin geeft is dus kritisch te zijn omtrent de partij die je uitkiest om jouw vloer te laten leggen. Bezuinig niet op de partij want er kan altijd iets gebeuren tijdens het leggen of achteraf een scheurtje in de vloer komen. Als je weet dat je bij een zuivere partij je vloer hebt laten leggen dan geeft dit achteraf een hoop rust.

Welke kleur/motief kies je?

Een andere belangrijke tip van Kleijn Coatings is om héél goed na te denken over het motief en de kleur van de gietvloer. “Je zal niet de eerste zijn die spijt krijgt van de roze kleur of het extreme glittertje dat ze in eerste instantie wilde. Het is goed om te beseffen dat iedereens smaak veranderd door de jaren heen. Een gietvloer leg je meestal voor een periode van 15 tot 20 jaar, dus kies je voor een roze kleur gietvloer dan kijk je dus de komende 20 jaar tegen een roze vloer aan. Dat kan uiteraard, maar dan moet je wel erg fan van roze zijn.”

Wil jij een gietvloer in Tilburg laten leggen? Neem dan eens een kijkje op de website van Kleijn Coatings.