OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Heb je een reddingsvest of zwemvest nodig?

In de zomer kan het lekker zijn om een lekker dagje te gaan varen. Je vindt hier namelijk heerlijk afkoeling, maar kan tegelijkertijd ook heerlijk bruin worden. Wanneer je een boottochtje maakt, is het belangrijk dat je altijd een reddingsvest of zwemvest bij je hebt. De verschillen tussen deze twee zullen in deze blog uitgelegd worden. 

Wat is het verschil?

Een zwemvest en een reddingsvest lijken erg veel op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil in. Dit verschil kan je vinden in de kraag: deze heeft een reddingsvest wel, en een zwemvest niet. Deze kraag heeft een belangrijke functie, want hij zorgt ervoor dat je niet kopje onder gaat tijdens het zwemmen, en automatisch op je rug beland. Reddingsvesten zijn dan ook perfect voor kleine kinderen, wanneer zij meegaan met een dagje varen. Zwemvesten zijn juist handig voor gevorderde zwemmers; dit is puur een hulpmiddel bij het zwemmen. Bij watersporten wordt ook vaak gekozen voor zwemvesten in plaats van reddingsvesten.

Soorten reddingsvesten

Er zijn twee soorten reddingsvesten: reddingsvesten gemaakt van vaste stof, en automatische reddingsvesten. Deze laatste blaast zichzelf op tijdens noodsituaties, en zit ook comfortabeler. Een reddingsvest gemaakt van vaste stof hoeft zichzelf niet op te blazen, omdat de stof die je doet drijven al in het vest zit.

Soorten zwemvesten

Zwemvesten worden vooral gebruikt voor watersporten zoals zeilen en kanovaren. Ook in zwemvesten zijn verschillende soorten beschikbaar: zwemvesten van nylon en zwemvesten van neopreen. Deze laatste sluit goed aan om het lichaam en is sneller droog. Zwemvesten zijn ook in veel verschillende kleuren te koop; zo is er voor ieder wat. 

Boottotaal

Ben jij op zoek naar een goed vest voor jouw wateractiviteiten? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal. Dit heeft namelijk veel voordelen: bij een bestelling van €99,- of meer krijg je gratis verzendkosten. Het gekochte product is ook makkelijk te retourneren of om te ruilen. Heb jij nog vragen over welk vest het meest geschikt is voor jou? Via de website van Boottotaal kun je gemakkelijk de contactgegevens vinden. Boottotaal bestaat uit een team van medewerkers die jou graag met al jou vragen helpen, om zo voor jou het best mogelijke vest te vinden. 

 

https://www.obs-beukenlaan.nl/