OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Te kust en te keur

De materialen die het meest verwerkt worden met BRM-lasermachines zijn hout en acrylaat. Daarnaast zijn er nog veel meer materialen die uitstekend geschikt zijn om te laseren. Wat dacht je van papier, karton, hardboard, textiel, leer, spiegels of glas? Mogelijkheden te kust en te keur! Soms ontdek je een wat onbekender materiaal dat het waard is om iets meer over te vertellen. In dit geval Kraftplex.

 

Wat is Kraftplex?

Kraftplex is een ecologisch materiaal dat voor 100% uit samengeperste ongebleekte FSC houtvezels bestaat. Er zijn geen bleekmiddelen, lijmen of andere stoffen aan toegevoegd. Daardoor is het biologisch afbreekbaar. Het is dun, buigbaar en bijna niet kapot te krijgen. Kraftplex heeft geen nerf en qua kleur zal het je aan MDF doen denken. Maar Kraftplex is gladder dan MDF. Het subtiele geometrische patroon dat voelbaar en zichtbaar is, geeft het een compleet eigen karakter. 

 

Veelzijdig

Flexibiliteit, stabiliteit en lichtheid worden gecombineerd in Kraftplex. Het is perfect geschikt voor interieur- en meubelontwerpen. Ook wordt het toegepast voor kleine verpakkingen, in de modelbouw en voor visitekaartjes en sjablonen. Geperforeerd wordt het gebruikt als wand-, plafond- of radiatorbekleding. Ook verbetert het de akoestiek.

 

Lasersnijden of -graveren

Door de samenstelling en de dikte is Kraftplex heel nauwkeurig te snijden. Dat kan met handgereedschappen, maar het beste resultaten krijg je door het machinaal te verwerken. Een BRM-laser heeft geen zaagblad dat bot wordt, dus je randen zijn altijd scherp afgewerkt. Bij lasercutten van Kraftplex ontstaan verkleurde randen variërend van donkerbruin tot zwart. Ook gravures worden donkerbruin. Die kleuren zijn natuurlijk perfect te integreren in het ontwerp van je eindproduct.

 

Het oog wil ook wat

Je decoratieve producten wil je misschien nog net een beetje mooier maken. Dan kun je Kraftplex behandelen met bijvoorbeeld lijnolie of carnaubawas. Met deze natuurlijke afwerkingen zorg je er ook nog eens voor dat het uiteindelijk gecomposteerd of ingezameld kan worden als groenafval.  

 

Aan de slag!

Laat ons je helpen je mogelijkheden en je voorsprong op concurrenten te vergroten. We zorgen ervoor dat jij supersnel aan de slag kunt met je eigen veelzijdige tóplaser. Boek een demo of stuur ons je materiaal op zodat we het kunnen testen. Bel of mail ons vandaag nog. BRM: altijd een oplossing!

 

https://www.obs-beukenlaan.nl/