OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Waarom is HiFi van groot belang als je gebruik maakt van WiFi Speakers?

Muziektechnologie is voortdurend in opkomst en biedt nieuwe mogelijkheden voor ons om duidelijk en gemakkelijk naar onze favoriete nummers te luisteren. Maar met elke nieuwe vooruitgang wordt een nieuwe uitdaging gecreëerd. Met name recente ontwikkelingen in internettoegang en computeromvang hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om je muziek vanaf elke locatie af te spelen. Maar zonder de juiste apparatuur zul je deze nummers niet in hun volledige kwaliteit kunnen horen. Tegenwoordig heb je al WiFi speakers die ook over HiFi geluid beschikken.

HiFi-luidsprekers zijn van cruciaal belang voor het filteren van ruis, vervormingen en andere onvolkomenheden die anders uw muziek zouden verstoren. Door te begrijpen hoe hifi-technologie werkt en te investeren in de beste draadloze HiFi-luidsprekers, kunt u een aangename luisterervaring bereiken in elke omgeving. T

Wat is HiFi en waarom is het belangrijk?

HiFi, of high fidelity, is een algemene term voor hoogwaardige audioapparatuur die geluiden op een hoog niveau van kwaliteit opnieuw kan afspelen. Om deze kwaliteit te bieden, moeten sprekers in staat zijn om grote gecomprimeerde bestanden te lezen en hun geluid met zo min mogelijk vervormingen te reproduceren. Hoewel verschillende muziekdeskundigen verschillende specifieke definities voor HiFi hebben, kijken we voor onze doeleinden in dit artikel naar luidsprekers die in staat zijn om bestanden te verwerken die ten minste 24 bits en 192 kHz zijn en die compressie zonder verlies kunnen verwerken, zoals FLAC. We kijken ook alleen naar luidsprekers dan kunnen worden geconfigureerd in een standaard 2-kanaals, links-rechts configuratie.

Lossless audio opslaan en comprimeren naar kleiner bestand

De meest recente ontwikkelingen zijn gericht op het opslaan van grotere bestanden op handiger manieren en op het voorkomen van verlies van audiogegevens. MP3-bestanden, bijvoorbeeld, gecomprimeerde muziek in een kleine bestandsgrootte, waardoor het gemakkelijk over de langzamere internetsnelheden uit het verleden kan worden overgedragen en minder ruimte in beslag nam op iPod’s van de eerste generatie.

MP3 was niet al te zuiver

In tegenstelling tot CD’s met niet-gecomprimeerde WAV-bestanden, verloren MP3-bestanden een groot deel van de gegevens die ze hadden opgeslagen, waardoor de kwaliteit van de muziek werd geschaad. Meer recent zijn FLAC-bestanden een nieuwe standaard geworden voor audiocompressie. FLAC maakt gebruik van compressie zonder verlies, dus geen van de gegevens gaat verloren, het lijkt een beetje op een ZIP-bestand voor audio. Deze bestanden zijn groter dan MP3’s omdat ze meer gegevens bevatten, maar nog steeds kleiner zijn dan een volledig ongecomprimeerde WAV.

mp3 vs flac

Visuele weergave van het kwaliteitsverschil tussen MP3 & FLAC, van VOX.ROCKS

Zo handig als FLAC en audiostreaming-services van hoge kwaliteit zijn, ze zijn alleen waardevol als u kwaliteitsluidsprekers hebt om ze op te spelen. Als uw draadloze luidsprekers niet HiFi-compatibel zijn, kunt u FLAC en andere audiobestanden met een betere dan cd-kwaliteit niet afspelen.

https://www.iiav.nl/speaker/draadloos/