OBS Beukenlaan
Image default
Telefonie

Belangrijke zaken bij een sim only abonnement

Alle grote telecomaanbieders en de meeste kleine providers bieden klanten een SIM only-optie voor vooraf betaalde- en vaak prepaid-abonnementen. Dit betekent dat in plaats van een contract te ondertekenen en een nieuwe telefoon te krijgen als onderdeel van de deal, u gewoon een simkaart krijgt die is verbonden met het netwerk van uw provider, die u vervolgens kunt invoegen in de telefoon van uw keuze om te gebruiken met uw nieuwe sim only abonnement.

Wat is een sim kaart?

Een SIM-kaart (Subscriber Identity Module) is een kleine verwijderbare kaart die gegevens opslaat die nodig zijn om een ​​abonnee op een mobiel netwerk te identificeren. U kunt uw SIM-kaart verwijderen van uw huidige telefoon en deze in een ander compatibel apparaat plaatsen, mits deze bij dezelfde telecommunicatieprovider is of u deze hebt ontgrendeld van het oorspronkelijke netwerk (hierover later meer).

Verschil met mobiele abonnementen

SIM-only abonnementen worden geleverd met alle toeters en bellen die u zou associëren met gewone mobiele abonnementen – ze kosten u gewoon minder omdat u de prijs van een nieuw toestel niet optelt (om nog maar te zwijgen van de verzekering). Telecommunicatiebedrijven verdienen echt geen geld door telefoons aan klanten te verkopen – de winst zit in de verkoop van het gebruik van hun netwerk via de contracten zelf.

De opname van een sexy nieuwe smartphone die moet worden afbetaald over een periode van 12 of 24 maanden, werkt gewoon als een lokaas om klanten te verleiden zich aan te melden bij het netwerk van een provider. Vaak vinden klanten dat door een onnodige telefoonupgrade te omzeilen en alleen een nieuw contract voor de telefoon te vinden vanaf hun verlopen contract, ze een betere deal met een betere waarde kunnen krijgen.

Wanneer is een sim only contract voor jou interessant?

  • Je hebt een ontgrendelde telefoon die je wilt behouden (of die je wilt ontgrendelen)
  • Je contract is afgelopen, maar je wacht tot een nieuwe telefoon wordt vrijgegeven, zodat je een upgrade kunt uitvoeren
  • U wilt minder betalen op uw maandelijkse telefoonrekening

Er zijn providers welke sim only abonnementen van maand tot maand zonder doorlopende contracten aanbieden. Zij bieden geweldige opties voor mensen tussen contracten of wachten hun tijd af in afwachting van een nieuw apparaat.

Dus als je nog steeds tevreden bent met je telefoon van een vorig contract, of over de middelen beschikt om een ​​nieuw apparaat te kopen, kan een SIM only-contract grote besparingen opleveren, om maar te zwijgen over de voordelen van het niet opgesloten zitten in een contract.

Een sim only abonnement en netwerk vergrendeling

De eerste stap om gebruik te maken van een Sim only-telefoonabonnement is het ontgrendelen van je telefoon zodat je deze kunt gebruiken in het netwerk van een andere provider. Afhankelijk van wie uw oorspronkelijke provider is, kan dit al dan niet een vergoeding in rekening worden gebracht.

 

https://vergelijk-gratis.nl/telefonie/