OBS Beukenlaan
Image default
Telefonie

Dit is de opvolger van de Samsung Galaxy A50

Samsungs Galaxy A50 krijgt een opvolger: de A51. Volgens een recente aankondiging van Samsung komt het nieuwe toestel, samen met haar duurdere broertje, de A71, tegen het eind van Januari in Nederland uit. De A50, die erg populair was door haar hoge prestaties maar lagere prijskaartje dan toestellen uit de Galaxy S-series, wordt vervangen door de nieuwe generatie A51. Met een prijs van 369 euro valt ook het nieuwe toestel in de middenprijsklasse, wat het zeer geschikt maakt voor het jongere marktsegment en kleinere telefoonbudgets. Toch is dit een flink prijskaartje als je de oude generatie al hebt, dus ik zou een Samsung A50 hoesje kopen zodat die nog even mee kan. De opvolger komt echter wel met wat interessante nieuwe functies voor de mensen die het geld wel kwijt kunnen.

De Samsung Galaaxy A41 krijgt vier camera’s, maar geen telelens

De A51 heeft, vergeleken met haar voorganger, een extra camera wat het totaal op vier camera’s brengt. De primaire camera zal geen telelens hebben en bestaat enkel uit een sensor van een halve inch met een resolutie van 48 megapixels. De hoofdcamera wordt bijgestaan door een ultragroothoeklens van 12 megapixels, een 5-megapixel macrocamera en een dieptesensor. Selfies kun je maken met de 32 megapixel front camera. Deze camera maakt standaard 12 megapixel foto’s, dus dit is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Apple-toestel of de Samsung S21 serie. Maar goed, een Samsung Galaxy A51 kost ook behoorlijk minder: voor €286,- kun je al een Samsung Galaxy A51 los toestel kopen. Zorg er wel voor dat ook deze telefoon een langere levensduur krijgt door een stevig telefoonhoesje aan te schaffen.

OLED-scherm en indrukwekkende frontcamera

De nieuwe A51 heeft daarnaast een modern scherm gebaseerd op OLED-technologie van 15,1 bij 6,8 centimeter. Het scherm bedekt de hele voorkant van het toestel, op een klein gaatje voor de frontcamera. De 32 megapixels van deze camera zullen gegarandeerd perfecte selfies opleveren! Elke A51 heeft daarnaast een accu van 4000 mAh die met een snelheid van maximaal 15W kan worden opgeladen en een quad-core Exynos 9611-soc processor. De telefoon zal uiteindelijk in drie verschillende versies uitkomen, met een 4, 6 of 8GB werkgeheugen en een normaal geheugen van 64 of zelfs 128 GB. Voor de techfanaat met een middelbudget lijkt deze telefoon het afwachten dus waard!