OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Leven zonder internet? Dat kan haast niet

 

Een leven zonder internet kan je je tegenwoordig al bijna niet meer voorstellen remdesivir kopen ook niet.. Ongemerkt maak je er meer gebruik van dan je denkt. Neem nou bijvoorbeeld eens een doorsnee dag. Je begint de dag al met online je krantje te lezen, je mail te checken en je berichtjes te lezen. Vervolgens ga je naar je werk waar je ook te maken krijgt met internet want ook daar heb je mail te beantwoorden. Tussendoor kijk je nog even wat de weersverwachting is vandaag en hou je de file informatie in de gaten. Eenmaal thuis gekomen zoek je even een lekker recept op en na het eten ga je op de bank zitten om lekker ontspannen naar je online televisie te kijken. Om je dag goed te kunnen doorkomen zal je dus moeten vertrouwen op het internet. Een goede internet verbinding van een betrouwbare provider is daarbij noodzakelijk. Je kunt daarom het beste vergelijken.

 

 

 

 

 

Wil je ADSL, kabel of glasvezel?

 

Er zijn verschillende soorten internetaansluitingen. Welke jij kiest hangt af van jouw persoonlijke wensen, en heel praktisch gezien, welke aansluitingen mogelijk zijn in jouw woning. Ten eerste heb je internet via de telefoonlijn. Dat wordt ADSL genoemd. De afkorting staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Het asymmetrische zit hem in het feit dat de download capaciteit groter is dan de upload capaciteit. ADSL is een breedband verbinding wat betekent dat het een snellere verbinding is dan het vroegere internetten via de telefoonlijn, dat was het inbellen. Een tweede, veel voorkomende soort internet is via de kabel. Toen de kabel gelegd werd in Nederland was het bedoeld om televisie mee te kijken. Maar sinds bijna 20 jaar wordt de kabel ook gebruikt voor de internetaansluiting. Je moet dan een modem op de kabel aansluiten waarmee je je internetverbinding kan gebruiken. Ook dit is een vorm van snel breedband internet. De derde en nieuwste soort internet is via de glasvezel. Hiermee is sneller internet mogelijk dan via ASDL of de kabel. Het uploaden gaat even snel als het downloaden wat een voordeel is ten opzichte van de andere twee soorten. Glasvezel alles in  1 vergelijken en vergelijken is echter nog niet overal in het land aan gelegd dus je moet het even nakijken of het in jouw huis al wel beschikbaar is.

 

 

 

Ping en jitter

 

Wanneer je je gaat verdiepen in wat er allemaal mogelijk is aan internet abonnementen via glasvezel alles-in-een zal je termen als jitter of ping tegen komen. Maar wat bedoeld men hier eigenlijk mee? Aan de pingtijd kan je zien hoe snel je met jouw internetverbinding een website kan opvragen. Je kan een test doen waarbij gemeten wordt hoe snel jouw ping is. Via een datapakketje dat naar de server wordt gestuurd kun je meten hoe lang het duurt voordat het pakketje met data daar is aangekomen. Dit zal een paar keer worden herhaald en tot slot krijg je de gemiddelde uitkomst hiervan. Dit is je pingtijd. Met jitter wordt aangegeven hoeveel variatie er in de gemeten resultaten zit. Er kan namelijk een soort vertraging optreden in het afleveren van het datapakketje. Per meting kan die vertraging variëren.