OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Vocht in huis? Schrijver Systeem lost vochtproblemen permanent op

Waar gewoond wordt, is vocht. Ook in jouw huis. Doordat we ademen, zweten, koken en douchen ontstaat er vocht in huis. Op zich is vocht in de woning niet erg, maar als de luchtvochtigheid structureel te hoog is, dan ontstaan er problemen als schade aan de woning en aantasting van de gezondheid. De muurelementen van Schrijver Systeem® lossen deze vochtproblemen permanent en duurzaam op.

Luchtvochtigheid zorgt voor problemen in huis

De luchtvochtigheid bepaalt het leefcomfort in de woning. Is de luchtvochtigheid in huis te hoog, dan nemen muren, vloeren en meubels het vocht op. Hout zet uit waardoor vloeren kromtrekken en muren lelijke vlekken en schimmels vertonen. Ook hebben mensen het warmer dan normaal in een vochtige omgeving omdat ze de warmte niet goed kwijt kunnen.

Schimmels en bacteriën

Wanneer de luchtvochtigheid in huis toeneemt ontstaat er een leefklimaat dat ideaal is voor schimmels en bacteriën. Organismen waar u als bewoner liever niet mee in contact komt omdat het veroorzakers zijn van infecties en gezondheidsklachten kunnen verergeren. De meest voorkomende gezondheidsklachten door vocht in huis zijn: chronische bronchitis, astma en eczeem.

Maar ook als de luchtvochtigheid te laag is, heeft dit effect op de lichamelijke conditie. Mensen krijgen vaak een droge mond, geïrriteerde ogen of zelfs huidklachten.   

De ideale luchtvochtigheidsgraad in huis

Een prettig leefklimaat ontstaat bij een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 60%. Wanneer de waarden worden overschreden nemen de risico’s op bovenstaande vochtproblemen toe. Om er achter te komen of de woning te vochtig is, plaats je een hygrometer in de (woon)kamer. Deze apparaatjes zijn te koop in de meeste doe-het-zelf-winkels voor ca. € 40,-.

Je kunt ook een afspraak maken met Schrijver Systeem®. Als specialist in vochtbestrijding zullen zij de woning inspecteren en vertellen hoe de vochtproblemen permanent kunnen worden verholpen. Een afspraak is overigens geheel gratis. Neem contact op.

Wil je weten of jouw woning te vochtig is? Doe de check!

Op de website van Schrijver Systeem staat een checklist om te zelf te kunnen beoordelen of er teveel vocht in huis is. Aan de hand van 10 punten weet je of de woning in aanmerking komt voor het Schrijver Systeem®.

Met Schrijver Systeem permanent af van vochtproblemen in huis

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in huis, een bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voer je overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/