Advies van sloten experts

Slotenmakers hebben sinds kort een nieuwe hobby, lockpicking. Lockpicking is een sport waarbij de beoefenaars (lockpickers) sloten zo snel mogelijk proberen te openen zonder daarbij het slot te beschadigen en zonder een sleutel te gebruiken.

 

Lockpick set

Ze maken hierbij meestal gebruik van een lockpick setje om zo via het sleutelgat de innerlijke werking van het slot te beinvloeden. Het is best lastig om onder de knie te krijgen maar wel erg leuk als het eenmaal lukt!

 

Lockpick vereniging

Er zijn zelfs verschillende lockpick verenigingen die deze sport samen beoefenen. Ze komen dan eens in de zoveel weken samen en gaan dan elkaar leren lockpicken. Veel van deze mensen zijn nieuwsgierig van aard en komen geregeld ook zelf met nieuwe technieken aanzetten.

 

Lockpicking nieuwtjes

Eens in de zoveel tijd komen deze ontwikkelingen in het nieuws en veranderen ze de hele wereld. Sloten zijn namelijk erg belangrijk in onze maatschappij en wanneer er dan een zwakte ontdekt wordt kan dat veel invloed hebben op de betrouwbaarheid van zo’n slot. Deze lockpickers worden daarom ook vaak ingehuurd om hun kundes.

 

Advies van experts

Mensen van justitie of sloten fabrikanten vragen dan om hun advies. Deze lockpickers dragen dus echt wat bij aan de veiligheid van sloten. Door nieuwsgierig te zijn naar de mogelijkheden worden deze systemen steeds beter!

https://lockpicks.nl