OBS Beukenlaan
Image default
Hobby en vrije tijd

Tip: de leukste uitjes op de Veluwe

De Veluwe is een van de meeste ideale locaties in Nederland voor een aantal dagen weg. Hier kunnen avonturieren, natuurliefhebbers, dierenliefhebbers en cultuurfanaten hun hart in alle rust ophalen. Geniet van al het moois dat de Nederlandse heide, zandvlakten en bossen te bieden hebben. Plant u binnenkort een paar dagen weg naar de Veluwe? Lees hieronder de tips voor een onvergetelijk verblijf op de Veluwe.

Tips voor families en gezinnen, van jong tot oud

Gaan jullie met z’n allen op stap? Dan hebben jullie keuze uit activiteiten die leuk zijn voor de allerjongsten én voor de opa’s en oma’s. Zo beschikken diverse attractieparken over attracties voor de kleinsten, voor de stoere durfallen en voor de grootste dierenliefhebbers. Kinderpretpark Julianatoren is geschikt voor families met jonge kinderen, tot 12 jaar. Hier hebben de jongsten van het gezelschap ruime keuze uit diverse attracties en kunnen zij gedurende de dag verschillende theatershows van Jul en Julia de Muis bijwonen. Een dag naar de Julianatoren betekent een dag vol plezier voor iedereen!

Tips voor dierenliefhebbers

Bent u helemaal gek op dieren? Breng dan een bezoek aan de Apenheul, waar u een dag doorbrengt tussen meer dan 300 apen. Meer dan de helft hiervan loopt zelfs los! Dit zijn de Doodshoofdapen, die zo op uw schouder springen. Daarnaast staat u oog in oog met Gorilla’s en Orang-Oetans, die beide natuurlijk niet loslopen en in hun eigen gedeelte wonen. Gedurende de dag kunt u deelnemen aan diverse rondleidingen door gidsen. Tip: de Doodhoofdapen zijn ontzettend lief, maar ook erg nieuwsgierig. Zorg wel dat u daarom gebruikmaakt van een “apen-proof” tas.

Tips voor cultuur & natuur-fanaten

Bent u gek op natuur en combineert u dit graag met cultuur? Goed nieuws, want Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend om haar prachtige stuifzandvlaktes, heide, vennen en bossen. Hier kunt u urenlang genieten van de verschillende landschappen én heeft u kans om wilde dieren te spotten. Bent u met name geïnteresseerd in het ecosysteem van de Veluwe? Boek dan een safaritocht met een boswachter van Staatsbosbeheer die u hier alles over kan vertellen. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe bevindt zicht tevens het Kröller-Müller-museum. Een bezoek aan dit museum mag niet ontbreken op de agenda van de cultuurliefhebber. Hier aanschouwt u een van de grootste Van Gogh-collecties ter wereld en kunt u mooie wandelingen maken door de indrukwekkende beeldentuin. U kunt het museum gemakkelijk bereiken met de witte leenfietsen die u overal in Het Nationale Park kunt pakken en terugzetten. Dé ideale manier om zoveel mogelijk van de omgeving te ontdekken!
{externalimage}}

Voordelig op stap? Bekijk onderstaande aanbiedingen

Bent u geïnteresseerd in een verblijf op de Veluwe? Bekijk dan de mogelijkheden bij Van der Valk Apeldoorn – de Cantharel. Dit hotel beschikt over een gevarieerd aanbod aan luxe kamers, familiekamers en suites. Daarnaast biedt het Van der Valk Hotel in Apeldoorn diverse arrangementen gericht op families, natuur, outdooractiviteiten of romantiek aan. Zo is er voor iedereen iets passends te vinden!