OBS Beukenlaan
Image default
Hobby en vrije tijd

Beginner golfset kopen? Waar moet u op letten?

Een golfset kopen als beginner is niet makkelijk. U weet waarschijnlijk niet goed wat voor een set u moet kopen. Misschien weet u nog niet eens of u golfen echt zo leuk vind. Om u op weg te helpen kan u in deze blog lezen waar u op moet letten, en wat u niet moet doen.

Oude clubs kopen?

Er wordt afgeraden om oude clubs of tweede hands clubs te kopen. U bent beginner en het is extra moeilijk om golfen onder de knie te krijgen als u met oude gebruikte clubs speelt. Dit is ook niet handig als u nog niet goed weet of u golfen echt zo leuk vind. Met oude clubs spelen kan de algemene ervaring aantasten en misschien wel betekenen dat u niet nog een keer op de baan te vinden bent.

Beginner golfset

Net is al gezegd dat u beter geen oude clubs kan kopen. Deze clubs zijn vaak wel een stuk voordeliger dan een nieuwe set aanschaffen. Een nieuwe golfset kan erg duur zijn en misschien zonde zijn als u nog niet goed zeker weet of u golfen leuk vind. Om dit probleem te voorkomen worden er ook beginner golfsets aangeboden. Deze golfsets bevatten niet alle clubs die gevorderde spelers hebben. U heeft ook niet alle clubs nodig als u net begint. In een beginner set zitten een putter, een hybride, een driver en een hout. Bij een golfset hoort ook een golftas. Een goede golftas aanschaffen is ook erg belangrijk. Zo kunt u kiezen voor tassen met wielen en voor tassen die u kunt dragen. Voor een beginner is het vooral belangrijk dat u gewoon de clubs kwijt kan.

Geld besparen

Eerder is al aangegeven dat u beter geen oude clubs kunt aanschaffen, maar wel een beginner set is interessant. Als u nog meer geld wilt besparen op een golfset kunt u natuurlijk kijken naar aanbiedingen en kortingen. Ook kunt u vaak kiezen om modellen te kopen van een eerder jaar. Deze zijn vaak van topkwaliteit, en zijn daarbij goedkoper dan alle nieuwe modellen.

Golfkleding

Om de clubs goed te gebruiken is het ook handig om de juiste kleding aan te schaffen. U moet voldoen aan de eisen van de golf vereniging. En daarbij is het handig om goede handschoenen te kopen en de juiste schoenen. Golf is een erg lastige sport en veel oefening is vereist. Door comfortabele en goede kleding aan te schaffen bevordert u het leerproces en de prestaties.

Golfballen

Naast de golfset is een andere essentieel van golfen natuurlijk de golfbal. Golfballen aanschaffen klinkt makkelijk, maar al snel komt u erachter dat dit aardig dure ballen kunnen zijn. Als beginner heeft u niet het beste van het beste nodig. Dit betekent dat u ook kunt kiezen voor oude of tweedehands ballen. Deze ballen zijn vaak een stuk goedkoper en prima te gebruiken. Ook kan u bij recepties vaak Lake balls krijgen. Dit zijn golfballen die uit waterhindernissen zijn gehaald. Vaak betaalt u niet meer dan één euro voor deze ballen. Soms zelfs niet meer dan 20 cent. Voor normale ballen betaalt u al snel meer dan twee euro per stuk. Als u golfballen gaat aanschaffen kan het ook goed zijn om een groot aantal aan te schaffen en felle kleur golfballen aan te schaffen. U kunt als beginner snel ballen kwijtraken, meer ballen en felle kleuren zorgen ervoor dat u gewoon door kan blijven spelen.