Obs-beukenlaan

Pneumatiek, dat is jouw techniek!

Pneumatiek is een een energievorm wat uit het grieks komt en betekent adem of wind. Pneumatiek bij werktuigbouwkunde maakt gebruik van onder druk staande lucht of gas met het oog op het pompen van lucht door middel van machines. Het is ook mogelijk om pneumatiek met luchtmotoren te gebruiken. Pneumatiek heeft verschillende toepassingen in industrieën waar luchtbehandeling en pompen vereist is, maar het is niet mogelijk om alle pneumatiek mechanismen of -systemen te gebruiken. In deze situaties is ofwel een gas koppeling of een niet-pneumatische koppeling vereist.

 

De belangrijkste voordelen van pneumatiek

Pneumatiek is handig want er zitten meerdere voordelen aan

  • Pneumatische componenten hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig opgebouwd, hierdoor is pneumatiek zeer betrouwbaar

  • De aanschafkosten zijn laag

  • Pneumatiek is eenvoudig geschikt te maken voor toepassing in explosiegevaarlijke ruimten

  • Aan de hand van cilinders met een stuurventiel is een lineaire beweging eenvoudig te te passen met pneumatiek

  • Het installeren is relatief gemakkelijk

  • Het pneumatisch gereedschap is lichter dan de elektrische tegenhanger

 

Typen pneumatiek

Je hebt gas en elektrische pneumatiek en dit vormt het grote verschil. Een gas-luchtkoppeling gebruikt een elektromotor om de lucht in de luchtslang en een zuiger voort te zetten om de lucht uit de slang te duwen. Electric Piston Pneumatic functioneert op dezelfde manier als een elektrische zuiger, behalve dat in plaats van een elektrische motor te gebruiken om de lucht te verplaatsen, een niet-bewegende component, zoals een schroefdraadstang, wordt gebruikt om deze beweging te bereiken. Dit type pneumatiek wordt vaak gebruikt in gasturbinemotoren.

 

Alle toepassingen die we beschreven hebben maken gebruik van pneumatiek om hun functie te voltooien. Pneumatiek is een belangrijk onderdeel van alle luchtsystemen. Ze kunnen worden gebruikt om het geluidsniveau te verminderen, de luchtstroom te regelen en de luchtkwaliteit te vergroten. Bij gebruik van pneumatiek in luchtbehandelings toepassingen moeten de technici worden getraind om ze goed te gebruiken.

 

Meer informatie nodig over pneumatiek?

Het is mogelijk om pneumatiek aan te schaffen bij Ebora en dit raden we ook aan. Het zijn echte experts op zoek naar constante innovatie. Maar er is ook meer informatie te vinden over verschillende onderdelen; ventieleiland, luchtslang, cilinders, luchtverzorging, fittingen en snelkoppelingen en pneimapole. De partij Ebora heeft dus meerdere onderdelen beschikbaar, hierdoor is er altijd wel iets te vinden wat je nodig hebt voor de machines. Wil je meer weten over deze techniek toepassing? De experts bij Ebora helpen u graag verder.

 

https://ebora.nl/