OBS Beukenlaan
Image default
Hobby en vrije tijd

Genoeg ruimte voor je hobby? Dat doe je zo!

Heb jij last van een uit de hand gelopen hobby? En staat het huis nu écht te vol met al je verzamelingen? Dan wordt het tijd om de mogelijkheden te gaan bekijken om extra ruimte te creëren voor jouw hobby. Maar wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Ruimte maken in je eigen huis

De goedkoopste maar waarschijnlijk niet de gemakkelijkste oplossing, is ruimte vrijmaken in je eigen huis. Oftewel, onstpullen!  Een nieuwe indeling zou ervoor kunnen zorgen dat er genoeg ruimte ontstaat voor je hobby. Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan eens naar de ruimtes die je op dit moment nog niet optimaal benut, zoals een kelder of zolder. Misschien dat je er zo voor kunt zorgen dat er genoeg ruimte ontstaat. 

Plek in de tuin 

Beschik je over een tuin met genoeg ruimte voor een tuinhuisje? Dan is dat misschien wel de beste plek voor jouw hobby. Je hebt dan geen last meer van je verzameling in huis en kunt alsnog thuis je gang gaan. Je zult hiervoor wel een tuin moeten hebben die groot genoeg is voor een tuinhuisje of schuur.  

Mocht je hier genoeg ruimte voor hebben, dan zou je een tuinhuisje kunnen bouwen, een aanbouw kunnen maken of een prefab schuur kunnen plaatsen. Deze oplossing zal in veel gevallen niet goedkoop zijn, dus denk er hierbij goed over na of je het echt nodig hebt en wat voor jouw huis en tuin de beste oplossing is. 

Hobbyruimte huren

Een andere oplossing, die helaas niet goedkoop zal zijn, is het huren van een hobbyruimte. Je kunt door het gehele land opslagboxen huren, waar je aan de slag zou kunnen met je hobby. Op deze manier heb je helemaal geen verzameling in en rondom je huis liggen, maar ligt alles in een opslagbox. Daarnaast kun je ook op vele plekken een hobbyruimte huren. Dit is vaak in een loods, waar je samen met andere, de ruimte hebt om je hobby uit te voeren en in alle rust hier kunt werken. 

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/schuren/