OBS Beukenlaan
Image default
Hobby en vrije tijd

Huizen in de vedische astrologie

Huizen en de vedische astrologie

In de Vedische astrologie, net als het sterrenbeeld vanhoroscoop Steenbok, is de dierenriem (zodiac) verdeeld in 12 secties, waarbij elke sectie elk 30 graden is en bekend staat als een Rashi. Terwijl de aarde rond zijn as draait, rijzen de Rashis ’s ochtends op aan de oostelijke horizon van de hemel en bevindt zich’ s avonds in de westelijke horizon van de lucht om tegelijkertijd op een andere locatie op aarde te verschijnen. Op het moment dat een persoon wordt geboren, zou een van deze rashis aan de oostelijke horizon liggen.

Het teken dat aan de oostelijke horizon opkomt op het moment van iemands geboorte staat bekend als het ascendente of lagna. Dit wordt bepaald door iemands geboortetijd en dit hele teken wordt beschouwd als het eerste huis. De Rasji of het teken vanhoroscoop Waterman dat volgt is bekend als het tweede huis, enzovoort. Net zoals er twaalf Rashis in Vedische astrologie zijn, omvat dit ook twaalf huizen of twaalf bhavas. De twaalf huizen worden beschouwd als synoniem met de twaalf rashis. En dit kan worden uitgedrukt als één teken per huis.

Op het moment van de geboorte van een persoon wordt ongeacht welk teken het stijgt, ongeacht het niveau, als eerste huis genomen. Elk van de twaalf huizen wordt bestuurd door een van de zeven planeten. Als voorbeeld, Neptunus heerst over Vissen en Mercurius regeert over Tweelingen en Maagd. Het stijgende bord heerst over het eerste huis en de herinnering aan elf tekens regeert respectievelijk de andere elf huizen. En voor het specifieke individu, wordt de heersende planeet van het teken dienovereenkomstig ook de heersende planeet van het huis. Het proces van het kennen van de heersende planeten van huizen is een zeer belangrijk onderdeel van de Vedische astrologie.

Vedische Astrologie en dimensies

Het is dit systeem dat het meest wordt gebruikt in de Vedische astrologie enhoroscoop Vissen, en staat bekend als het ‘gelijkteken’ huissysteem. Elk huis in de Vedische astrologie is synoniem met een aantal specifieke gebieden, of dimensies van het leven. Als voorbeeld, het eerste huis is een indicator van het begin, of het ontspruiten van een zaadje. Evenzo vertegenwoordigt het laatste huis, dat het twaalfde huis is, het einde, of de terugkeer naar de bron, om een nieuw begin te initiëren. Met deze twaalf huizen kunnen we de hele cyclus van het leven vertegenwoordigen.

Een andere zeer interessante manier om naar huizen te kijken is als een locatie in de lucht. Wanneer de zon opkomt aan de oostelijke horizon, is het in het eerste huis. Het is de tijd dat we wakker worden en aandacht besteden aan onze persoonlijke behoeften. Dus het eerste huis vertegenwoordigt ook onze fysieke lichamen en uiterlijk. Vanaf het eerste huis gaat de zon naar het twaalfde huis en dan naar het elfde huis en zo verder. Wanneer het in het tiende huis is, is het middaguur en staat de zon recht boven je hoofd. In die tijd gaan mensen door met hun leven in een razend tempo, en dan presenteert het tiende huis ook activiteit en carrière.

Wanneer de zon in het vierde huis van je sterrenbeeld is, is het middernacht en een tijd waarin we het minst actief zijn. De meeste mensen rusten op zo’n moment en het vierde huis staat voor ons huis, huiselijk leven, moeder en emoties.

Bron:
Zodiac Horoscoop