OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe repareer je een SMD LED scherm?

Het vervangen van LED is de basisvaardigheid van het herstellen van een LED scherm. En zolang een technicus de vaardigheid van het solderen onder de knie heeft, zou het gemakkelijk voor hem zijn om te leren hoe je een LED vervangt.

In onze support pagina, kan je in de tutorial zien hoe de DIP soort LED (ovale 346, 546) te vervangen zijn. En om het type SMD LED (SMD3528, SMD3535, SMD5050 etc) te vervangen, kun je dat hieronder zien maar de werkwijze is vergelijkbaar. Zie onder:

  1. Demonteer het masker op de LED-module van het LED scherm.

  2. Demonteer de LED (de bevestiging moet aan beide zijden los komen). U moet dit heel voorzichtig doen, om te voorkomen dat de PCB van het LED scherm wordt beschadigd.
  3. Plaats de nieuwe SMD LED op het PCB van het LED scherm.
  4. Soldeer de LED op het bord van het SMD LED scherm. Dit is het moeilijkste deel van dit proces. De SMD LED van het scherm is gemakkelijk te verbranden of oververhitten onder de hoge temperatuur.
  5. Monteer het masker terug. Na het hele proces, zou je de module moeten verbinden met de besturingskaart om te testen of het probleem met het SMD LED scherm is opgelost.

Maar je moet opmerken dat het belangrijkste punt bij het SMD led scherm, voor je reparatie uitvoert is het vinden van de storing erg belangrijk. Van het falen moet je weten wat de mogelijke reden voor dit falen is – de SMD LED zelf, de driver IC, een voeding of een ander onderdeel. En soms moet je meer dan een reden elimineren om erachter te komen, tot u het probleem met de SMD led vindt. En om dit goed te doen, moet je zeer vertrouwd zijn met de technische aspecten van een SMD LED scherm.