OBS Beukenlaan
Image default
Kinderen

Redenen om uw kind in te schrijven voor een kinderdagverblijf

Studies hebben aangetoond dat kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 4 jaar baat hebben bij een kinderopvang omgeving, kwaliteitsonderwijs, structuur en sociale lessen. Een van de redenen om uw kind in te schrijven in een kinderdagverblijf Rotterdam de groene tuin is dat wanneer u uw kind ophaalt van het kinderdagverblijf, hun gedrag niet overal opduikt. Dit komt door het feit dat hun hele dag zich aan een gepland en goed georganiseerd schema hield. Laten we nu wat meer redenen onderzoeken.

Een academische vooruitgang

Kinderen die zijn ingeschreven voor dagopvang programma’s worden blootgesteld aan een gestructureerd curriculum. Deze leerplannen voldoen aan de staats normen en helpen de kinderen zich academisch te ontwikkelen. Volgens het National Institute of Child Health And Human Development vertoonden kinderen die de eerste vier en een half jaar van hun leven naar de kinderopvang gingen, een superieure taalkundige en cognitieve ontwikkeling. Bovendien gaf een onderzoek uit 2016 aan dat kinderen die op 5-jarige leeftijd deelname aan formele kinderopvang programma’s lees- en rekenvaardigheden hadden. Deze vaardigheden waren merkbaar beter in vergelijking met kinderen die informele kinderopvang thuis bezochten.

Overgang naar de lagere school is gemakkelijker

Dagopvang is een gereguleerde en gestructureerde setting. Het is misschien meer ontspannen dan traditioneel onderwijs, maar het houdt zich toch aan een schema. Met perioden voor spelen, snacken en interessante leeractiviteiten. Terwijl ze door de lagere school gaan en naar de kleuterschool gaan, zal uw kind zich aan een vergelijkbare routine houden. Volgens onderzoek vonden kinderen het gemakkelijker om over te stappen naar formele scholen na het bijwonen van de kinderopvang.

Kinderen hebben sociale interactie

De hele dag thuis zijn met uw kind om quality time door te brengen, kan de ideale situatie zijn. De sociale interactie die ze zullen krijgen in een kinderdagverblijf is echter veel gunstiger. Kinderen die naar de kinderopvang gaan, leren hoe ze compromissen kunnen sluiten, delen en leuk met anderen kunnen spelen. Bovendien ontwikkelen ze vriendschappen en levensvaardigheden waar ze later profijt van hebben. Dagopvang helpt bij het ontwikkelen van hun communicatieve vaardigheden. Dit komt door hun blootstelling aan een breder scala aan sociale situaties. Uit een onderzoek bleek dat kinderen die in de kinderopvang werden geplaatst hun communicatiestijl konden aanpassen. Hierdoor kunnen ze beter communiceren met hun leeftijdsgenoten.